معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2625057
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

رودبار كرمان - آكاايران

رودبار را بيشتر بشناسيم

شهرستان رودبار جنوب يكي از شهرستانهاي استان كرمان است. اين شهرستان در جنوب اين استان قرار گرفته و مركز آن شهر رودبار است. جمعيت اين شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۸۷٫۵۹۴ نفر بوده است

تقسيمات كشوري

بخش جازموريان
دهستان جازموريان
دهستان كوهستان (رودبار جنوب)
بخش مركزي شهرستان رودبار جنوب
دهستان رودبار (رودبار جنوب)
دهستان نهضت آباد
شهر: رودبار

شنبه جهاردهم 8 1390 18:12

راور كرمان - آكاايران

راور از شهرستان هاي استان كرمان است كه در 140 كيلومتري شهر كرمان واقع شده است.

مركز اين شهرستان شهر راور است. جمعيت شهرستان راور بنا بر سرشماري سال ۱۳۸۵ مركز آمار ايران، برابر 39462 نفر است. اين شهرستان، شمالي ترين شهرستان استان است. محصولات كشاورزي آن پسته، انار و...است. از نظر صنايع دستي راور مركز مهم توليد قالي در استان كرمان است. قالي هاي بافت راور شهرت جهاني دارند. نقش معروف "سرّام" يا نقش " سه كبك" از مشهور ترين نقش هاي قالي است كه هنوز با ظرافت و زيبائي در راور بافته مي شوند.شهرستان راور با 11535 كيلومتر مربع در شمال شرقي استان واقع شده است. اين شهرستان تا سال 1376 بخشي از شهرستان كرمان بوده و از اين سال به بعد با الحاق دهستان‌هاي راور، حرجند و هروز از شهرستان كرمان به وجود آمده است. راور از شمال به استان‌هاي يزد و خراسان، از جنوب و شرق به شهرستان كرمان و از غرب به شهرستان زرند منتهي مي‌شود.

 

تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان راور
دهستان راور
شهر: راور

بخش كوهساران (راور)
دهستان حرجند
دهستان هروز
شهر: هجدك

ويكيپديا

شنبه جهاردهم 8 1390 18:9

بافت كرمان - آكاايران

بافت را بيشتر بشناسيم

شهرستان بافت يكي از شهرستانهاي استان كرمان است. اين شهرستان در جنوب غربي اين استان قرار گرفته و مركز آن شهر بافت است. بافت منطقه‌اي كوهستاني و سردسير است. طايفه‌هايي از لرها و ترك‌ها نيز در اين شهرستان ساكنند. بخش عمده مردم اين شهرستان طي هزاره گذشته از استان فارس به آنجا مهاجرت نموده‌اند. جمعيت اين شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۴۵٫۰۱۴ نفر بوده‌است

شهرستان بافت در ۱۸۵ كيلومتري مركز استان كرمان، از خوش آب و هوا ترين جاهاي استان مي‌باشد. چشمه عروس ، تخت سرطشتك، خبر، غر طرنگ، غارجفريز، خانه ايرانمنش ها، بناي رفعت الدوله رابر، قلعه افشارها، قلعه كردعلي، سد بافت، چهار طاقي ارزوئيه، تپه يحيي و باغهاي گردوهاي كهنسال، امامزاده سيد علي موسي، سلطان فقيه الدين، مقبره شيخ محمد پرنده و... از نقاط ديدني اين شهرستان است. از روستاهاي خوش آب وهواي اين شهرستان مي‌توان به روستاي خوشكار و بنگان اشاره كرد.شهر بافت كنوني كمتر از ۱۲۰۰ سال قدمت تاريخي دارد. اما قدمت شهرستان بافت (اقطاع) به قبل از ميلاد مي‌رسد.

 

نام قديم آن باخته بوده كه بعدها به باخت تبديل شده و در نهايت اكنون بافت ناميده مي‌شود. در اين شهرستان مردم عمدتاً به شكل طايفه‌اي زندگي مي‌كنند.


شهرستان بافت داراي چهار نقطه شهري به نامهاي بافت، ارزوئيه، رابر و بزنجان است. اين شهرستان داراي سه بخش و۱۳ دهستان است. از نظر ارتفاع از سطح دريا بافت سومين شهر مرتفع ايران است به همين دليل به بام كوير مشهور است. كوه شاه يا لاله زار از جمله كوههاي مرتفع ايران در اين شهرستان واقع شده است.در برخي كتب قديمي از بافت با نام اقطاع نام برده شده است.اين شهر از بزرگ ترين توليد كننده‌هاي گردو و خشكبار و زيره در كشور مي‌باشد.اين شهر از نظر معدني نيز اهميت زيادي دارد و معادن كروميت آبدشت و اسفندقه و معادن منگنز و سنگ تزئيني متعدد از جمله معادن آن مي باشند.

بخش مركزي شهرستان بافت
شهرها: بافت و بزنجان


دهستان بزنجان
دهستان خبر
دهستان دشتاب
دهستان دهسرد
دهستان فتح آباد
دهستان كيسكان
دهستان گوغر

 

بخش ارزوئيه
شهر: ارزوئيه


دهستان ارزوئيه
دهستان صوغان
دهستان وكيل آباد

 

بخش رابر
شهر: رابر


دهستان جواران
دهستان رابر
دهستان سيه بنوئيه
دهستان هنزا

دهستان‌ها
دهستانهاي آن عبارت‌اند از:

دهستان صوغان
دهستان وكيل آباد
دهستان جواران
دهستان رابر
دهستان سيه بنوئيه
دهستان هنزا
شهر بزنجان محصول آن گردو اين شهر داراي بخشهاي مختلفي است از جمله باغفتك-قلعه-باغشاعلي-باغتك-سر تل-باغرو -
دهستان خبر
دهستان دشتاب
دهستان دهسرد
دهستان فتح آباد
دهستان كيسكان
دهستان گوغر محصول آن (شلغم)بهترين محصول اين دهستان گردو با كيفيت بسيار عالي مي باشدوبالغ بر 300چشمه سار وقنات وآب بند وابگير از رودخانه در اين دهستان موجود مي باشد روستاي چشمه سبز بندر گوغر وگودال وقلايي از مناطق ديدني اين دهستان مي باشند

روستاها
علي آباد
جنت اباد
خوشكار
بنگان
سياهكوه

شنبه جهاردهم 8 1390 18:7

قلعه گنج كرمان - آكاايران

قلعه گنج را بيشتر بشناسيم

هرستانهاي استان كرمان است. اين شهرستان در جنوب اين استان قرار گرفته و مركز آن شهر قلعه گنج است. جمعيت اين شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۷۰٫۲۹۲ نفر بوده است

تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان قلعه گنج
دهستان قلعه گنج
دهستان سرخ قلعه
شهر: قلعه گنج

بخش چاه دادخدا
دهستان چاه دادخدا
دهستان رمشك
دهستان مارز

شنبه جهاردهم 8 1390 18:5

شهرستان شهربابك در غربي ترين نقطه استان كرمان و در همسايگي استانهاي يزد و فارس  و در 55 درجه و 8 دقيقه  طول شرقي و در 30 درجه و7 دقيقه عرض شمالي واقع گرديده است.

 اين شهرستان از شمال به استان يزد ، از جنوب به شهرستان سيرجان ، از شرق به رفسنجان و از غرب به استان فارس و يزد محدود است. مساحت ان در حال حاضر 12524 كيلومتر مربع است.

  شهر بابك امروز در حاشيه راه  استراتژيك كشور هاي ميانه و جمهوري اسلامي ايران به درياي آزاد ( خليج فارس و در ياي عمان ) قرار دارد. جاده ترانزيتي تهران بندر عباس بعد از يزد به انار و از آنجا از طريق شهر بابك به سيرجان و بندر متصل مي شود.

اين شهرستان از سه مسير با كرمان ( مركز استان ) ارتباط دارد.

1 – مسير كرمان ، بردسير، سيرجان ، خاتون اباد ، شهربابك ، طول اين مسير 280 كيلومتر و از نظر تردد به ويژه در فصول سرد و يخبندان سال با مشكل چنداني مواجه نيست.

2 – مسير كرمان ، رفسنجان ، سرچشمه ، شهر بابك ، طول اين مسير 240 كيلومتر است ولي عليرغم كوتاهي مسيردر فصول سرد سال به علت وجود گردنه هاي مرتفع و برفگير حوالي سرچشمه گاهي با مشكلاتي مواجه است.

3 – مسير كرمان ، رفسنجان ، انار، شهر بابك ، طول اين مسير 295كيلومتر است و از نظر تردد در فصول يخبندان به علت گذر از گردنه هاي جوزم ممكن است مشكلاتي وجود داشته باشد ولي به دليل عبور جاده ترانزيتي تهران بندر از اين گردنه ها اين مشكل چندان قابل ملاحظه نيست.

                      نزديكترين مسير هوايي به شهر بابك از طريق فرودگاه سيرجان حاصل مي شود.

بيشتر مورخين بناي شهربابك را به بابك پدر اردشير ساساني نسبت مي دهند . ولي اينكه از قبل نيز ابادي در اين ملك بوده يا نه اطلاع دقيقي در دست نيست .
 احمدعلي وزيري صاحب تاريخ كرمان مي نويسد: ((…چون  محل نشو و نماي اردشير، شهر بابك كرمان بوده و به اين جهت در اباداني اين مملكت سعي بليغ ميفرمود3.)) و در جايي ديگردركتاب جغرافياي كرمان اورده است: ((…شهربابك از ابنيه بابك پدر مادر اردشير بابكان است .كه اول پادشاه طبقه ساسانيان بود و ملوك الطوايف رابرانداخت.درزمان ملوك الطوايف كه  اردوان پسرنرسي ازطبقه اشكاني دردارابجرد سلطنت داشت ، اين شهر رابنانهاده ودارالحكومه قرار داد. و در اينجا دختر خود را به ساسان بداد و اردشير متولد شد. واين شهر از همه شهرهاي كرمان اقدم است.))

آنچه از مجموع اظهار نظر تاريخ نويسان بر مي ايد ، اوج عمران و اباداني شهربابك دردوران حكومت ساسانيان بوده و اسامي قنوات ، دهات و روستاها نيز حكايت از همان زمان دارند . حتي اظهار نظر شواهد محلي نيز با نظر تاريخ نويسان هماهنگي دارد. مثلا درجنوب شهر بابك گود لشكر كش را محل جنگ معروف اردشير ساساني و اردوان پنجم ميدانندكه به شكست اردوان ميانجامد و باعث ايجاد سلسله ساساني مي گردد. اثار ديگري نيز وجود دارد كه عمران و اباداني اين ولايت را به قبل از ساسانيان ميرساند.از جمله روستاي ميمند ، معبد اوستا در كوه پيش اوستا و اتشكده اذربغ در كهتوكرهاو…

 اين شهر در زمان ظهور حضرت زرتشت شهري اباد بوده وداراي اتشكده بزرگ و مشهوري بوده است كه اتش اتشكده يزد را از اين اتشكده كه بر روي تل خاكستر كنوني قرار داشته برده اند.

 در تاريخ مروج الذهب نوشته شده ، قباد پدرانوشيروان پس از كناره گيري از سلطنت براي عبادت به اتشكده شهربابك رفت و دو حكيم بزرگوار بنام بوذرجمهر و بزرگمهر براي ديدار او به شهربابك امدند ودو مزرعه بنامهاي مهرجرد و بوذرجمهر و نيز دو قلعه (كوشك) مستحكم در دو طرف راه كرمان به فارس كه در ان زمان از شهربابك ميگذشته ، ساختند كه در حال حاضر بنام كوشك مردان و كوشك بُرزي از اثار ان دو قلعه ياد ميشود.

 به استناد نوشته استاد باستاني پاريزي  و شواهد ديگر: ((…اينكه سلسله ساسانيان شهربابكي بوده اند و ساسان رئيس قبيله اي از عشاير منطقه "خور" شهربابك يعني مزرعه "مرائ خبر" بوده و پسرش بابك وقتي به صدارت ميرسد ، در مرحله اول بر دو منطقه يزدو كرمان تسلط پيدا ميكند و چون زادگاه پدرش ساسان موبد عشاير ، مرائ خبر بود ، در همان بدو رياستش اين شهر را كه امروز شهربابك است و در حمله اسكندر مقدوني ويران شده بود ، مرمت ميكند و از ان زمان است كه شهر سمنكان ويران شده و بنام بابك نامگذاري وبه شهربابك مشهور گرديده است.))

 به هر حال اثار و شواهد و دلائل ، حاكي از انست كه سابقه تاريخي اين شهر حتي به قبل از دوره ساسانيان نيز رسانيده شده است. و بنا به قولي اين شهر نامش سمنكان بوده كه فردوسي نيز از ان ياد كرده و مادر سهراب را دختر پادشاه سمنكان دانسته است.

 تا حدودي مي توان گفت كه مطالب فوق از صحت برخوردار باشند زيرا دو عامل اصلي باعث از بين رفتن اين اثار ارزشمند با توجه به وضعيت اقليمي منطقه در شهربابك گرديده است :

الف )  هجوم اجانب قبل از اسلام و قبل از ساسانيان مانند حمله اسكندر مقدوني و بعد از اسلام هم مغول ، بني اميه ، بني عباس ، محمود افغان  و .  .  .

ب) حوادث جوي مانند زلزله ها و بارانهاي سيل آسا و طوفانهاي سهمگين به واسطه آبرفتي بودن منطقه و .  .  .

 

شنبه جهاردهم 8 1390 3:14
X