معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2623589
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

بندر لنگه هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

شهرستان بندر لنگه يكي از شهرستانهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. مركز اين شهرستان بندر لنگه است كه يكي از بنادر مهم جنوب كشور است. شهرستان بندر لنگه در حاشيه خليج فارس قرار دارد.

محدوده بندر لنگه:حدوداً از شرق شهر كنگ، از غرب روستاي شناس و مغويه، از جنوب خليج فارس و از سمت شمال به صحراي مهركان محدود مي‌گردد.



خطوط طول و عرض :براساس اطلاعات موجود در ۵۴ درجه و ۳۰ دقيقه طول شرقي و در ۲۶ درجه و ۱۸ دقيقه عرض شمالي از نصف‌النهار مبدأ واقع شده‌است.

فاصله بندر لنگه با شهرهاي اطراف :فاصله بندر لنگه تا شهر لار ۲۸۰ كيلومتر و تا بندر عباس ۱۹۲ كيلومتر و تا بوشهر ۴۲۰ كيلومتر و تا شهر بستك ۱۷۰ كيلومتر است. هواي شهر بندر لنگه مانند ساير شهرهاي ساحلي مرطوب و در تابستان گرم است.

جمعيت شهرستان بندر لنگه طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 116086 نفر بوده‌است

جانوران وپرندگان
در كوههاي اطراف بندر لنگه حيوانات و پرندگان مختلفي وجود دارند مانند: آهو، روباه، گرگ، شغال، جوجه‌تيغي وكفتار. از پرندگان مانند: كبك، شاهين، و قُمري و بلبل و تيهو غيره از پرندگان كوهي وصحرائي.


پوشش گياهي
اغلب زمينهاي شهرستان بندر لنگه داراي قابليت مرتعي است ومناسب‌ترين اراضي جهت استفاده‌هاي مرتعي وبرداشت علوفه محسوب مي‌شوند. در اطراف لنگه درختان بزرگ و تنوهمندي وجود دارد مانند: كُنار، كُور و سمر ،سَلَم و غيره، در زمان قديم مردمان لنگه از هيزم اين درختان براي پخت و پز وبراي تدفئه خانهاشان استفاده مي‌كرده‌اند.

دانشمندان وبزرگان بندر لنگه و هرمزگان
علماء وادباء وفقهاء ودانشمندان ورجالات بندر لنگه وهرمزگان وبنادر جنوب فارس و شيبكوه ومناطق جنوب كه در دوران گذشته در حيات بودند وبعداً روي در نقاب خاك كشيده‌اند و اشتهار يافته‌اند، وهمچنين آنهائيكه در حيات هستند كه براي شرح احوال هريك از آنها خود كتابچه‌اي لازم است، براي مزيد اطلاع خوانندگان عزيز فقط اختصاراً بذكر اسامي و بخشي از بيوگرافي آنها مي‌پردازيم: شيخ الاسلام عبدالرحمن خالدي، حجت الاسلام آقا سيد محمد عالم، حجت الاسلام سيد شبر موسوي، شيخ الاسلام سيد جعفر موسوي، شيخ الاسلام احمد السرحان، شيخ الاسلام شيخ رضوان، حجت الاسلام سيد علي عرب، سالم بن ابراهيم الخاجه، حسين بن علي الوحيدي، شيخ الاسلام محمد علي خالدي، شيخ حسن رضوان، شيح صالح اديب ، شيخ قاسم قصاب، شيخ سلطان المرزوقي ،بدر محمد امين، محمد عبدالرحمن علينا، ملا يوسف بلوكي، سيد فضل سيد جلال الدين، حاجي عبدالله خواجه

يکشنبه ششم 9 1390 22:36

هشت بندي هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

هشت بندي را بيشتر بشناسيم

هَشت‌بَندي از شهرهاي استان هرمزگان ايران است.

شهر هشت‌بندي در /۱۰/۱۲۱۳۸۶ خورشيدي تأسيس شد و در بخش توكهور شهرستان ميناب قرار دارد. هشت‌بندي پيش از شهر شدن، روستايي بود از توابع كوي هجرت

بيش‌تر مردمان آن مهاجران از روستاها و كوهپايه‌هاي اطراف مي‌باشند كه در اين سرزمين به‌كار كشاورزي مشغول هستند. اين شهر در 65 كيلومتري ميناب واقع گرديده‌است و با استان كرمان هم‌مرز مي‌باشد.

يکشنبه ششم 9 1390 22:35

شهر هرمز هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

هرمز را بيشتر بشناسيم.

هُرمُز يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. در بخش هرمز شهرستان قشم قرار دارد. شهر هرمز در جزيره هرمز قرار دارد.

جمعيت

جمعيت شهر هرمز طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۵٬۶۹۹ نفر بوده‌است

يکشنبه ششم 9 1390 22:23

بندر كنگ هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

بندر كنگ را بيشتر بشناسيم.

بندر كنگ واطراف آن جزو حومهٔ بندر لنگه به شمار مي‌آيد، در كنگ مساجد متعددي و مغازه‌هاي گوناگوني وجود دارد، بيشتر اهل كنگ از پيروان امام شافعي هستند، و به زبان فارسي تكلم مي‌كنند، اما نوشته‌هاي آنها به زبان عربي است و نامه‌ها و سندها را به زبان عربي تدوين مي‌نمايند.

بندر كنگ داراي تأسيسات برق، لوله كشي، بانك، مسجد، آب انبار (بركه) دبستان، راهنمايي دخترانه و دبيرستان پسرانه‌است.

حومه: منطقه‌اي گسترده‌اي است از توابع بخش مركزي شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ايران. مركز حومه بندر كنگ است، بندر نقطه‌اي است در كرانه دريا كه كشتيها در كنار آن پهلو مي‌گيرند و يا لنگر مي‌اندازند تا در آنجا بارگيري و يا بار خود را تخليه نمايند.

تاريخچه كنگ
در زمان قديم شهر كنگ يكي از مراكز مهم دولت پرتغال بوده، در زماني كه برتغاليها تسلط بر خليج فارس و منطقه داشته‌اند، لنگرگاهي در كنگ ساخته بودند كه كشتيهاي بزرگ خودرا در آن لنگر مي‌كردند، همچنين قلعه بزرگي ساخته بودند كه مقر حكم آنها بود، آثار اين قلعه در كنار دريا باقي مانده‌است، وقتي كه آب دريا مَد مي‌يابد آب اطراف بقاياي اين قلعه را فرا مي‌گيرد، اما وقتي كه آب دريا جزر است قسمتي بزرگي از قلعه نمايان مي‌شود، اين قلعه در پيش مردم كنگ به قلعه برتغاليها معروف است.


جمعيت
جمعيت شهر كنگ طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۱۴۸۹۴ نفر بوده‌است


راه قلعه لشتان
روايت است كه از قلعه برتغاليها تا قلعه لشتان كه بر فراز كوه‌هاي بار چاه واقع است راهي زير زميني كه قسمتي از اين راه مانند تونل ساخته بودند و از كنگ به قلعه لشتان مي‌رفتند، مخصوصاً در ايام جنگ و شور وآشوب، از اين راه نيز ذخيره ومهمات براي كساني كه در قلعه لشتان سنگر گرفته بودند مي‌رساندند.


ملاحان كنگ
در دوران قديم در بندر كنگ ۳۰ كشتي بزرگ وجود داشته كه به سرپرستي ملاحان برجسته كنگي به وسيله آنها سفرهاي دريايي دراز به سوي هند، آفريقا، بصره، ممباسا، و محمره سفر مي‌كردند، وكالاهاي تجارتي مانند: خرما، الورد، المستكي، جوز، و لوز، سجاده، به هند و آفريقا و ممباسا مي‌بردند، واز آنجا چوب و چايي و پارچه به بندر كنگ مي‌آوردند.

گاهي اين كشتي‌ها در منطقه‌اي بنام «كوران» در راس جزيره قشم لنگر مي‌انداختند وبعد از مدتي توقف واستراحت به سفر خودشان ادامه مي‌دادند، وگاهي هم براي تعمير كشتيهاي خود به آنجا مي‌رفتند.


وضعيت زنان در كنگ
ناقص‌سازي جنسي يكي از مشكلات زنان اين شهر است: نوزادان دختر در بندر كنگ در هرمزگان بعد از ۴۰ روزگي و برخي از دختران اين شهر در سنين ۴ يا ۵ سالگي ختنه مي‌شوند. اين عمل كه به گفته بنياد جمعيت سازمان ملل حقوق اساسي زنان و دختران را نقض مي‌كند و به سلامتي آنان صدمات جدي وارد مي‌آورد، به خاطر ويژگي‌هاي فرهنگي و سنتي اين شهر كاملاً موجه و منطقي جلوه داده مي‌شود و زناني كه جرئت كنند از اين كار انتقاد كنند سنت شكن و سركش خوانده مي‌شوند. عمل ختنه در بندر كنگ «تيغ سنت و فرهنگ» خوانده مي‌شود و با روش‌هاي كاملاً غيربهداشتي توسط قابله‌هاي محلي انجام مي‌شود. گزارش شده‌است كه در بندر جاسك نيز اين عمل انجام مي‌شود.

گفته مي‌شود اين سنت توسط مردان هرمزگان و از طريق سفر آنان به كشورهاي ديگر همچون هند (كلكته) و سومالي وارد فرهنگ و سنتهاي آنها شده‌است.

ممانعت از ادامه تحصيل دختران توسط پسران خانواده، مرد سالاري شديد، جلوگيري از رفت و آمد آزاد زنان و دختران، تعدد زوجات و اهميت ندادن به تصميم‌هاي زنان در مورد مسايل مهم زندگي از ديگر مشكلات زنان بندر كنگ است.

زنان بندر كنگ توانسته‌اند يك مدرسه دخترانه راهنمايي، يك سازمان غير دولتي براي زنان و يك انجمن شعر زنان در اين شهر تاسيس كنند.


ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:16

فين هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

فين هرمزگان را بيشتر بشناسيد

فين يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است.

جمعيت
جمعيت شهر فين طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۳۹۷۶ نفر بوده‌است.در بخش فين شهرستان بندر عباس قرار دارد.

يکشنبه ششم 9 1390 22:14

فارغان هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

فارغان را بيشتر بشناسيد

فارغان يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. اين شهر از توابع بخش فارغان شهرستان حاجي‌آباد است.

جمعيت فارغان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۳٫۱۴۶ نفر بوده است

يکشنبه ششم 9 1390 22:13

رويدر هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

رويدر را بيشتر بشناسيم

رويدر شهري است از توابع بخش رويدر شهرستان خمير در استان هرمزگان واقع شده‌است. شهر روئيدر در ۱۲۲ كيلومتري شمال شرقي شهرستان بستك واقع شده‌است. شهرداري اين شهر در روز ۵ شنبه ۶ تيرماه ۸۶ توسط استاندار هرمزگان افتتاح شد، در ادامهٔ بازديد استاندار از شهر رويدر،از تابلوي شهرداري رويدر توسط استاندار و حاج آقا ذوالقدر و معاون عمراني استاندار پرده برداري گرديد. و دفتر شهرداري رويدر رسماً افتتاح شد.

جمعيت

جمعيت اين شهر تازه احداث در حدود (۸۸۰۵) نفر مي‌باشد. كه از اهل سنت و از شاخه شافعي هستند يعني از پيروان امام محمد ادريس شافعي مي‌باشند و به زبان فارسي و به گويش محلي تكلم مي‌كنند.

ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:11

زيارت علي هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

زيارت‌علي (همچنين: زيارتعلي و زيارت علي) نام شهرى است در بخش رودخانه از توابع شهرستان رودان در استان هرمزگان در جنوب ايران واقع است.

جمعيت
جمعيت زيارت‌علي در سال ۱۳۸۵، برابر با ۲٫۸۱۴ نفر بوده است

ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:10

سندرك هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

سندرك را بيشتر بشناسيد

سِندِرْك از شهرهاي استان هرمزگان ايران است.

روستاي «سندرك» مركز بخش سندرك شهرستان ميناب در استان هرمزگان در سال ۱۳۸۸ خورشيدي به شهر تبديل و به عنوان شهر «سندرك» شناخته شد.

سندرك در جادهٔ غير ساحلي ميناب به بندر جاسك قرار گرفته‌است و رود مازايي از نزديكي آن مي‌گذرد.

در روستاي گرو كه در ۱۲ كيلومتري باختر سندرك واقع شده آثار ديدني‌زيادي موجود است. قلعه سندرك از نقاط ديدني شهر سندرك است

پيشينه
سندرك در قديم مدتي جزئي از بلوك رودان به‌شمار مي‌آمد.
سديدالسلطنه كبابي در كتاب بندر عباس و خليج فارس راجع به رودان مي‌نويسد: بلوك رودان و احمدي از گرمسيرات فارس است در اصل دو بلوك بود و سال‌ها در تحت كلانتري و ضابطي يك نفر برقرار گشته‌است. ميانه جنوب و مشرق شيراز افتاده‌است. درازاي آن از قريه احمدي تا سندرك از ۳۰ فرسخ بگذرد و كلانتر آن تا ۲۵ سال پيش غلامرضا و پيش از آن عبدالله خان و پيش از او ابراهيم خان پدر عبدالله خان بود. قصبه آنرا دهبارز گويند. عموم خانه‌اي اين دو بلوك از چوب و برگ خرماست و اين بلوك مشتمل بر ۲۱ ده آباد است.


ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:8

سوزا هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

سوزا را بيشتر بشناسيم

سوزا نام شهرى است در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم در استان هرمزگان واقع در جنوب ايران.

« شهر ســـوزا » در 39 كيلومتري جنوب غربي شهرستان قشم واقه شده است ، و در موقعيتي ساحلي قرار گرفته و تنگه معروف و استراتژيكي هرمز در محدوده آن واقع است . دره‌هاي موسوم به تنگ كلمون و تنگ لرد در دو كيلو متري شمال غربي سوزا قرار دارند كه آبريز هر دوبا هم يكي شده و به خليج فارس مي ريزند .

پوشش گياهي وحيات و حش

آب و هواي سوزا ، گرم و خشك ساحلي است وجود دره ها، تنگ ها ، پوشش گياهي ، حيات و حش و پرندگان دريايي از عناصر جذاب طبيعي اين شهر محسوب مي‌شوند . مهم‌ترين آثار تاريخي به جا مانده در نزديكي اين شهر ، « سدليت يا خالصي » در چهار كيلومتري شمال غرب شهر ديرستان و « سدگوران » در جنوب روستاي گوران متعلق به دوره ى ساسانيان است كه در مجاورت سوزا قرار دارند .

جمعيت
جمعيت شهر سوزا طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 14487 نفر بوده‌است .

از محل‌هاي اصلي اين شهر مي‌شود به بخشداري آموزش وپرورش و مخابرات و آب‌شيرين‌كن وخيلي جاهاي ديگر مي‌توان اشاره كرد.


ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:6

سيريك هرمزگان - آكاايران

 
نوشته شده توسط behzad

سيريك را بيشتر بشناسيم


سيريك يكي از شهرستان هاي استان هرمزگان در جنوب ايران است.
سيريك در كرانهٔ درياي عمان قرار دارد. از طريق راه اصلي در ۷۰ كيلومتري جنوب ميناب و ۱۵۰ كيلومتري شمال باختري جاسك قرار دارد.

جمعيت

جمعيت شهرستان سيريك طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۴۱۸۰ نفر بوده‌است
در ۳۵ كيلومتري شهر سيريك تالابي وجود دارد به نام تالاب آذين كه در فهرست تالاب‌هاي حفاظت شده ثبت شده است.

يکشنبه ششم 9 1390 22:5
X