آزاد شهر را بيشتر بشناسيم
شهرستان آزادشهر يكي از شهرستانهاي ايران است كه در استان گلستان قرار دارد. مركز اين شهرستان، شهر آزادشهر است.
اين شهر سابقاً و پيش از انقلاب "شاهپسند" ناميده ميشده است.
جمعيت اين شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۸۹٫۴۷۷ نفر بودهاست
تقسيمات كشوري
بخش چشمه ساران
دهستان چشمه ساران
دهستان خرمارود جنوبي
شهر: نوده خاندوز
بخش مركزي شهرستان آزادشهر
دهستان خرمارود شمالي
دهستان نظام آباد (آزادشهر)
شهرها: آزادشهر و نگين شهر
موقعيت جغرافيايي
آزاد شهر از غرب به شهرستان راميان متصل ميباشد و شهرستان راميان به شاهرود متصل است ونزديكترين راه براي رسيدن به استان سمنان ميباشد.شهرستان آزادشهر شهري است كه تمام مسافران امام رضا ع از اين شهرستان عبور ميكنند. آزادشهر از شمال به شهرستان گنبد كاووس و ازسمت شرق به شهرستان مينودشت وازجنوب به شهرستان شاهرود و استان سمنان متصل است.
ويكيپديا
آق قلا را بيشتر بشناسيم
شهرستان آققلا يكي از شهرستانهاي ايران است كه در استان گلستان قرار دارد. مركز اين شهرستان، شهر آققلا است.
جمعيت شهرستان آق قلا در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۰۹٫۹۰۳ نفر بوده است
تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان آققلا
دهستان آق التين
دهستان شيخ موسي
دهستان گرگان بوي
شهر: آق قلا
بخش وشمگير
دهستان مزرعه جنوبي
دهستان مزرعه شمالي
شهر: انبار آلوم
اَنبار آلوم شهري است در استان گلستان ايران. اين شهر از توابع شهرستان آققلاي اين استان و مركز بخش جديدي به نام بخش وشمگير است.
جمعيت انبارآلوم در سال ۱۳۸۵، برابر با ۵٫۸۷۴ نفر بودهاست
رودخانه گرجوان پس از انحراف به سوي غرب و آميختن با رودخانه چاه علي در سه كيلومتري شرق انبار آلوم، به گرگان رود ميريزد.
انبار آلوم از مناطق عمده كشت پنبه در استان گلستان است و يك كارخانه تماماتوماتيك دانهبندي و بوجاري در اين شهر قرار دارد.
اينچه برون را بيشتر بشناسيم
اينچهبُرون شهري مرزي در شهرستان گنبد كاووس، استان گلستان است. اين شهر مركز بخش داشليبرون است. جمعيت اين شهر در سرشماري سال ۱۳۸۵ برابر با ۵٫۸۷۴ نفر بودهاست
مردم
ساكنين اينچهبرون تركمن از طايفه يموت و مانند تمام تركمنها مسلمان سني و حنفي مذهب هستند. مردم اينچهبرون به كشاورزي و دامداري و تجارت چمداني در گمرك اينچه برون مشغول هستند.
موقعيت جغرافيايي
اينچه برون در شمال استان گلستان و در مرز كشور تركمنستان قرار دارد. بازارچه مرزي اينچه برون مهمترين عامل تردد و جاذبه گردشگري به اين شهر كوچك است. تفريحگاه الماگل از نقاط ديدني آن سات.
زمينهاي اطراف اينچه برون بيشتر شورهزار است. تالاب آلاگل درياچه بزرگ آب شوريست كه در كنار اين شهر قرار دارد.
دليل شهرت
اينچه برون محل اصلي وقوع حوادث رمان هفت جلدي آتش بدون دود مهمترين اثر نادر ابراهيمي است.
ويكيپديا
تركمن را بيشتر بشناسيم
شهرستان تركمن يكي از شهرستانهاي ايران در استان گلستان است. شهر بندر تركمن مركز اين شهرستان است.
جمعيت شهرستان تركمن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۲۳٫۱۸۱ نفر بوده است
تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان تركمن
دهستان جعفرباي جنوبي
روستاهاي دهستان جعفرباي جنوبي:
قرهسو ـ اسكله ـ نيازآباد ـ سيجوال ـ چپاقلي ـ ايوانآباد ـ قرهقاشلي ـ پيخي شيخ ـ اوركت حاجي ـ آشوراده ـ اندحاجي ـ صفرحاجي ـ قرهتپه ـ هاشملي ـ آشورآباد ـ يموت ـ زابليمحله عليا ـ زابليمحله سفلي ـ پنجپيكر.
شهر: بندر تركمن
بخش گميشان
دهستان جعفرباي شرقي
دهستان جعفرباي غربي
شهرها: گميشان و سيمينشهر.
خانبـِبين شهري است در استان گلستان ايران. اين شهر مركز بخش فندرسك از توابع شهرستان راميان اين استان است.
جمعيت اين شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۰٫۵۸۳ نفر بودهاست
آب و آبشار
حوضه آبريز رودخانه سياهجوي با مساحت ۱۶٫۸۸ كيلومتر مربع در محدوده خانببين واقع شدهاست.
آبشار شيرآباد كه در ۷ كيلومتري جنوب شهر خانببين واقع در مسير خود رودخانهها و چشمههاي خنكي دارد. آبشار شيرآباد به شكل پلهاي بوده و دربرگيرندهٔ ۷ آبشار است. بزرگترين آبشار آن ۳۰ متر ارتفاع داشته و دو حوضچه با عمق ۴۰ تا ۸۰ متر در پاي ديواره آن به وجود آمدهاست.
ويكيپديا
راميان را بيشتر بشناسيم
شهرستان راميان يكي از شهرستانهاي ايران در استان گلستان است. شهر راميان مركز اين شهرستان است.
جمعيت شهرستان راميان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۸۲٫۳۵۲ نفر بودهاست
قلعه ميران در اين شهرستان پايتخت دوم اشكانيان بودهاست كتاب ايرانيان تركمان در پاورقي خود به اين مساله اشاره ميكنددالان بهشت نقل شده توسط فارابي حفر شدهاست كه يكي از نادر ترين پديدههاي طبيعي ميباشد از سوي ديگر درختان زربين در راميان وجود دارد كه از ذخيره گاههاي مهم جهان ميباشد كه قابل تامل است
گردشگري
از جاذبههاي گردشگري شهرستان راميان ميتوان به قله ۲۴۰۰ متري قلعه ميران، استخر طبيعي گل راميان با عمق نزديك به ۸۰ متر، مجموعه ابشارهاي سرخه كمر به تعدا ۵ ابشار، مجموعه ابشارهاي جوزك، مجموعه ابشارهاي سيد كلاته به تعداد ۸ ابشار، مجموعه ابشارهاي چفت كه تعداد انها به ۱۲ ابشار ميرسد كه كوتاهترين ان ۸ و بلند ترين ان ۳۲ متر ارتفاع دارد، ،مجموعه ابشارهاي پشمكي، چشمه نيلبرگ، چشمه سيد كلاته، انجير چشمه، منطقه كوهستاني و برف گير النگ، چشمه پير كرم، مجموعه ابشارهاي شير اباد، غارناشناخته شيراباد، دهكده توريستي پاقلعه، جنگل دره ملا و باغ تاشته، پارك جنگلي زيباي دلند، ذخيره گاه بين المللي سرو زربين، جنگل پنهان خانه،گرم چشمه،ديو چشمه، روستاي تاريخي كشكك، تپه تاريخي نقاره خانه ، بقعه متبركه امامزاده بي بي حليمه خاتون الهادي و همچنين موزه مردم شناسي شهر راميان اشاره كرد.
تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان راميان
دهستان دلند
دهستان قلعه ميران
شهر: راميان و دلند
بخش فندرسك
دهستان فندرسك جنوبي
دهستان فندرسك شمالي
شهر: خان ببين
ويكيپديا
شهرستان عليآباد كتول يكي از شهرستانهاي ايران در استان گلستان است. شهر علي آباد مركز اين شهرستان است.
جمعيت شهرستان علي آباد در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۲۵٫۰۷۹ نفر بودهاست
تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان عليآباد
دهستان كتول
دهستان زرين گل
شهر: علي آباد
بخش كمالان
دهستان استرآباد
دهستان شيرنگ
شهر: فاضل آباد
درباره شهرستان علي آباد كتول
اين شهرستان با ۱۱۶۳ كيلومتر مربع وسعت در مركز استان گلستان واقع است. در جنوب اين شهرستان كوههاي مرتفع و پوشيده از درخت البرز واقع است .در شرق ان نيز شهرستان راميان قرار دارد. در شمال آن هم دشت گرگان واقع است . اين شهرستان پذيراي بسياري از مهاجران نيز ميباشد از قبيل سيستانيها و شاهروديها و كردها، بلوچها، سبزواريها و ... كه همگي به نحو شگفت آوري در كنار هم به خوبي زندگاني ميكنند .زبان ارتباطي در اين منطقه زبان شيرين فارسي است. از مناطق ديدني. آن جنگل كبود وال و آبشار كبود وال كه در جنوب اين شهرستان است و پياده هم ميتوان به آن رسيد جنگل زرين گل و روستاهاي آن حوالي، دهنه محمد آباد و روستاهاي بالا دست و ... از روستاهاي بزرگ آن مزرعه كتول ميباشد كه داراي خانوادههاي كردكتولي مهاجر .... ميباشد
ويكيپديا
شهرستان كردكوي از شهرستانهاي ايران در استان گلستان است. شهر كردكوي مركز اين شهرستان است.
جمعيت شهرستان كرد كوي در سال ۱۳۸۵، برابر با ۶۷٫۸۲۳ نفر بوده است
شهرستان كردكوي در غرب استان گلستان و در فاصله 29 كيلوكتري گرگان واقع شده است. اين شهرستان از شمال به شهرستان بندر تركمن از جنوب به رشته كوههاي البرز شرقي و استان سمنان، از شرق به شهرستان گرگان و از غرب به شهرستان بندرگز محدود ميباشد.
جنوب اين شهرستان را ارتفاعات البرز شرقي تشكيل ميدهد، كه مهمترين كوههاي آن درازنو و زمه كوه، چلستان، جهان نما، پلاش و حداكثر ارتفاع آن از سطح دريا به 3500 متر ميرسد.
بخش شمالي شهرستان از زمينهاي جلگهاي هموار با شيب ملايم تشكيل و به زمين هاي بندرتركمن، رودخانه قره سو و خليج گرگان منتهي ميگردد.
به توجه به موقعيت جغرافيايي، ارتفاع و امتداد كوهها و نزديكي به درياي خزر، اين شهرستان در قسمت جلگهاي داراي آب و هواي معتدل مرطوب و در قسمت كوهستاني، داراي آب و هواي معتدل كوهستاني است.
پوشش گياهي اين شهرستان با توجه به ارتفاع زمين متنوع است. كوهپايه ها، زمين هاي زراعتي توام با چمن زار ها گسترش دارند. تا ارتفاع 2400 متري را جنگلهاي انبوه پوشانده است. در ارتفاعات پايين درختان ممرز، انجيلي، توسكا، آزاد، لرگ و در ارتفاعات متوسط راش، ملچ، نمدار، افرا و در ارتفاعات بالاتر در ختان ارس , بلوط و سرو كوهي مي رويند. در جنوب كردكوي جنگل تا خط الراس كوههاي درازنو گسترش داشته و يكي از انبوه ترين مناطق جنگلهاي خزري به شمار ميرود.
در شهرستان كردكوي با توجه به شرايط آب و هوايي، بيشترين بارش در فصول پاييز و زمستان صورت ميگيرد. بارش سالانه در كردكوي تا حدود 570.5 ميليمتر ميرسد. شيب تند زمين، رودهاي مناسبي را بوجود آورده است. در ضلع شمالي البرز رودخانههاي زواردشت، غاز محله كردكوي، شش دانگ بالاجاده، غرب بالاجاده و مياندره، را ميتوان نام برد كه به رودخانه قره سو وارد و از شمال كردكوي به خليج گرگان مي ريزد.
كشاورزي از اركان اصلي اقتصاد اين شهرستان به شمار ميرود. از محصولات مهم كشاورزي پنبه, گندم، برنج و سويا است. شهرستان كردكوي داراي مراتع غني و جنگلي و چمنزارهاي ييلاقي است. به سبب حاصلخيزي منطقه و توسعه كشاورزي بيشتر صنايع اين شهرستان در رابطه با محصولات كشاورزي تاسيس شده است. از مهمترين آنها كارخانه پنبه پاك كني، صابون سازي، روغن كشي، شاليكوبي، چوب بري، و خوراك ماكيان و نئوپان را ميتوان نام برد. از صنايع دستي اين شهرستان حصيربافي، نمدزني، بافتن چادر شب محلي و جوراب پشمي است
تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان كردكوي
دهستان چهاركوه
دهستان سدن رستاق شرقي
دهستان سدن رستاق غربي
ويكيپديا
شهرستان كلاله يكي از شهرستانهاي ايران در استان گلستان است. شهر كلاله مركز اين شهرستان است.
جمعيت شهرستان كلاله در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۵۳٫۲۶۱ نفر بوده است
شهرستان كلاله با چهار هزار و ۹۶۲كيلومتر مربع وسعت در شرق استان گلستان قرار دارد، در اين شهرستان علاوه بر عشاير كوچنده اكراد شمال خراسان، حدود ۱۶۰هزار نفر سكونت دارند كه تركيب جمعيتي آن را قوم فارس، تركمن، سيستاني، بلوچ تشكيل ميدهند.
بخش مركزي شهرستان كلاله
دهستان آق سو
دهستان تمران
دهستان زاو كوه (مركز: گوكجه، مركز قبلي: پيشكمر)
دهستان كنگور
شهر: كلاله
بخش پيشكمر (مركز: پيشكمر)
دهستان زاو كوه
دهستان عربداغ
در سال ۱۳۸۶ بخش مراوهتپه در شمال شهرستان كلاله به شهرستان ارتقاء يافت و از آن جدا شد. دهستان پيشكمر نيز در آن سال به بخش ارتقاء يافت.