معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2682140
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

درسه عماديه - گرگان

مدرسه عماديه از جمله بناهاي تاريخي است كه وقف‌نامه‌هاي موجود قدمت آن را به صفويه ( شاه طهماسب – شاه سليمان) مي رساند. اين بنا با فرم چليپا و حياط مركزي ساخته شده است و در هر سو يك ايوان در ميانه اضلاع خود دارد كه فقط اين بخش از بنا در دو طبقه ايجاد شده است. ورودي بنا از باختر و ماذنه اي با فرم كلاه فرنگي نيز بر كنار آن ايجاد شده است. ايوان خاوري مدرسه مدرس و ايوان‌هاي خاوري باختري و 19 حجره پيرامون به طلاب اختصاص داشته است. اين بنا چه در بخش حجره ها و ايوان‌ها دو پوششه هستند. پوشش دوم بنا كه فرم عمومي بناست شيرواني است كه با سفال پوشيده شده است. مدرسه عماديه تا حدود 20 سال پيش به فعاليت خود ادامه مي داد و با رونق گرفتن مدرسه علميه امام خميني از انتفاع افتاد و استادها و طلاب به آن مدرسه انتقال يافتند. مصالح عمده بنا چوب و آجرهاي 20*20 تشكيل مي دهد.
istta.ir
 


تصوير خلاصه: Array
مكان:  تاريـخي
فرهنگي

دسته ها :
يکشنبه بیست و هفتم 9 1390 18:28

برج رسكت‌ - ساري

اين برج علاوه بر آثار معماري آن كه در نوع خود قابل توجه است داراي دو رشته كتيبه به خط كوفي گلزار و پهلوي ساساني است كه بر اهميت آن افزوده است. بناي برج رسكت با نقشه مدور از آجر بنا شده و در بالاي بدنه كتيبه‌اي با خط كوفي گلزار به طرز زيبايي گچ بري شده و بعد از آن رديف تزيينات گچي و آجري است و در نهايت گنبدي سلجمي شكل برفراز آن تعبيه شده است. ورودي اين بنا در جهت خاوري و در بالاي طاق‌نماي ورودي داراي تزيينات گچي مقرنس كاري است و چهار سر كتيبه كوفي گلزار و خط پهلوي ساساني به طرز زيبايي گچ‌بري شده است كه مشتمل بر آيات قرآني و مطالب تاريخي است. عمليات مرمتي بر روي اين برج از سال‌هاي 1359 تا 1367 انجام شده است.
istta.ir 
راز برج رسكت آشكار شد
نخستين گمانه زني در اطراف برج رسكت، در سواد كوه مازندران راز ايستايي اين بناي اسلامي را در شيب تند كوه فاش كرد. باستان شناسان با سكوي آجري مواجه شدند كه شيب كوه را از بين برده است.
«مهدي عابديني»، سرپرست هيات كاوش در برج رسكت و عضو پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري برج‌هاي لاجيم و رسكت در اين‌باره به ميراث خبر گفت: «برج رسكت در شيب تند كوهي سنگي بنا شده و همواره اين سئوال مطرح بوده كه اين بناي آجري چگونه در اين شيب تند ايستاده است. با طرح اين سئوال گمانه‌اي در اطراف برج زده شد و طي آن بخشي از سكوي آجري نمايان شد كه سطح شيب را براي معماران برج از بين برده است.»
عابديني در ادامه گفت: «در گذشته معمارني كه قصد برپايي برج آرامگاهي رسكت را داشتند با استفاده از تراشيدن سنگ‌هاي كوه حفره‌اي سنگي را به وجود آوردند تا بتوانند سكوي آجري را در داخل آن بنا كنند.»
دو برج آرامگاهي رسكت و لاجين در زمان غزنويان ساخته شده‌اند اما در اين زمان خاندان باونديان كه از اسپهبدان ساساني بودند در مازندان حكومت مي‌كردند.

اين خاندان از دوره ساساني در اين منطقه از كشور بوده‌اند اما با ورود اسلام، مسلمان شده‌ و حدود 700 سال در مازندران حكومت كرده‌اند.
دو برج رسكت و لاجين آرامگاه "شهريار ابن قارون"، و يكي از اعضاي خاندان باونديان است.
اين دو برج آرامگاهي با خط نوشته‌هاي كوفي تزئين شده است و قرار شده تا بهترين متخصصان خط اسلامي براي قرائت نوشته‌هاي تزئينات برج‌هاي آرامگاهي به پايگاه ميراث فرهنگي ملحق شوند.
پايگاه ميراث فرهنگي برج‌هاي آرامگاهي لاجيم و رسكت از اسفند ماه سال گذشته به سرپرستي "سعيد سليماني" كار خود را آغاز كرده و قرار است تا با انجام عمليات باستان شناسي و ساماندهي برج‌ها، پرونده اين دو اثر براي ثبت در فهرست ميراث جهاني آماده شوند.
برج رسكت از جمله بناهاي شاخص دوره اسلامي استان مازندران است كه بيش از 30 سال مورد توجه قرار نگرفته بود. هم اكنون بخش‌‌هايي از برج‌ رسكت را پوشش گياهان خودرو در برگرفته و هيات مرمت قصد دارند با ايجاد پوششي روي گنبد اين بنا، با سموم مخصوصي گياهان خودرو را از روي آن بردارند.
topiranian.com

 


تصوير خلاصه: 
مكان:  تاريـخي

دسته ها :
يکشنبه بیست و هفتم 9 1390 18:27

سربند تپه نمين - اردبيل

اين تپه مربوط به دوره اشكاني و اوايل دوره اسلامي مي باشد.
istta.ir
وضعيت فرهنگي
اين شهرستان سابقه فرهنگي است كه زبانزد عام وخاص بوده ودر هر جا از فرهنگ نمين نام مي برند اين منطقه داراي دو مذهب شيعه مي باشد كه اهل تسنن و شافعي مذهب هستند با هم بدون داشتن اختلاف در كنار هم زندگي مي كنند .

مراكز فرهنگي شهرستان نمين
دانشكده پرديس از دانشگاه محقق اردبيلي
دانشگاه پيام نور
فرهنگسراي شهرداري
بقعه شيخ بدر الدين
كتابخانه عمومي
حوزه علميه دگرماندرق

مراكز مذهبي
تعداد حوزه علميه اهل تشيع: داراي يك حوزه علميه در روستاي دگرماندرق به صورت نيمه فعال
مساجد، حسينيه، امام زاده: نمين داراي 111 مسجد و تكيه كه 7 باب آن در خود شهر و مابقي در بخشها وروستاها مي باشد داراي 24 هيئت مذهبي و59 هيئات امناء مذهبي مسجد و 5 مورد انجمن اسلامي مي باشد.
تعداد مساجد اهل سنن: 11مورد

آثار تاريخي
از مهمترين آثار باستاني اين شهرستان كه بصورت اماكن و بناهاي تاريخي به يادگار مانده مي توان به موارد زير اشاره كرد :
الف:بقعه شيخ بدرالدين نميني در شهر نمين
ب:بقعه پيرلنگ در شمال غربي روستاي ننه كران
ج:بقعه شيخ علي عنبران پير طريقت
د:بقعه محمد سعيد فرزند شيخ علي و پير پيران بابا خرم الدين در عنبران عليا (بصورت بقعه هاي گنبدي و نقشبندي)
ه.زيارتگاه آقا قنبري در روستاي نيارق اشاره كرده همچنين تپه ها و سنگ نوشته هاي باستاني  با ارزشي تاريخي،در نوع خود نيز قابل اشاره مي باشد.
و. ساختمان سام سلطنه در ميدان شهر نمين
ز. سد سوها، تخته سنگ قورد داشي، آتشكده شاق دره، دوباب حمام قديمي، گور قلعه سي مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد

معرفي برخي آثار تاريخي، سياحتي شهرستان نمين

تپه كناره
تپه كناره كه قدمت آن به هزاره اول قبل از ميلاد مي رسد در قريه كنازق از توابع نمين و در 16 كيلومتري شمال شرقي اردبيل در مسير شوسه اردبيل - آستارا قرار دارد.

تپه سلوط
از تپه هاي باستاني شهرستان نمين است كه در قريه سلوط در 20 كيلومتري شوسه اردبيل - آستارا قرار دارد. اين تپه تاريخي مربوط به دوره اشكاني يا اوايل اسلا م مي باشد.

سربند تپه
سربند تپه كه يكي ديگر از تپه هاي تاريخي نمين است كه در 12 كيلومتري راه شوسه اردبيل قرار دارد. اين تپه مربوط به دوره اشكاني و اوايل دوره اسلامي مي باشد.

آريا تپه
تپه باستاني آريا تپه كه قدمت آن به هزاره اول ق. م مي رسد در روستاي آريا تپه در شهرستان نمين واقع شده است.

قره تپه
قره تپه كه از ديگر تپه هاي تاريخي نمين است در 10 كيلومتري راه شوسه اردبيل - آستارا واقع شده است.
 


تصوير خلاصه: Array
آدرس:  12 كيلومتري راه شوسه اردبيل
مكان:  تاريـخي

دسته ها :
يکشنبه بیست و هفتم 9 1390 18:23

سرعين - اردبيل

آب چشم،پهن سويي،ژنرال،ساري سو، قهوه سويي،گاوميش گلي،بش باجيلار و ويلادرق با درجهٔ حرارت بين۱۶تا۴۵ درجهٔ سانتيگراد چشمه‌هاي معدني اين شهر توريستي را تشكيل مي دهند. خواص  درماني درجهٔ حرارت آبگرم ها آرام بخش ۳۷ مجتمع آبدرماني سبلان دردهاي مفصلي ۳۷ استخر بزرگ باجيلار آرام بخش ۳۵ حمام شفا روماتيسم آرام بخش ۵۶ گاوميش گلي استحمام آرام بخش ۳۷ قره سو استحمام آرام بخش ۳۸ ساري سو دردهاي مفصلي ۳۰ قهوه سويي دردهاي مفصلي ۴۲ ژنرال استحمام آرام بخش ۳۰ آب چشم استحمام آرام بخش ۳۵ پهن سويي گوارش،معده،كليه ۰ آب معدني ويلادرق آبگرم هاي سرعين:
به گفتهٔ كارشناسان آبهاي معدني ژنرال،پهن سويي،قهوه سويي وقره سوكه از لايه‌هاي مس مي جوشدداراي خواص  تأثيرگذاردرمعالجهٔ امراض روماتيسمي، دردهاي مفصلي و اعصاب مي باشند.اين افراد مي گويند:آب معدني «ويلادرق»كه در روستاي زيبا و سرسبزي به همين نام واقع است برخلاف سايرچشمه‌هاي معدني سرعين داراي آب سرد بوده و علاوه بر استحمام به‌عنوان يك نوشيدني موث ر نيز مورد مصرف قرار مي گيرد.آب اين چشمه داراي مزه‌اي ترش و گازدار بوده و براي امراض گوارشي به ويژه سوء هاضمه بسيارموثر مي‌باشد.منطقهٔ سياحتي«سردابه»نيز با آبگرم معروف خود در ۲۵ كيلومتري شمال غربي شهر اردبيل در منطقهٔ ييلاقي در دامنهٔ سبلان واقع است. چشمهٔ آب معدني اين منطقه با آبدهي ۲۵ ليتر در ثانيه و حرارت ۳۵ درجه سانتيگرادداراي تركيبات شيميايي كلسيم، سولفات كلسيم، سولفات منيزيم ونمك مي‌باشد و به اعتقاد متخص صين در معالجه بيماري يرقان تأثير بسزايي دارد.چشمهٔ معدني «قوتور سوئي» به همراه چند چشمهٔ مكم ل و كوچك كه در دامنه غرب سبلان و شهرستان مشكين شهر واقع مي‌باشد به عل ت مجاورت با معادن گوگرد داراي تركيبات گاز سولفور بوده و در معالجه امراض بسيار مفيد مي‌باشد. چشمه‌هاي آب اسك درنود وشش كيلومتري شرق تهران و در دامنه جنوبي قلعه دماوند، در كنار رودخانه هراز از ميان سنگهاي آهكي ژوراسيك چشمه‌هايي با آب اسيدي و حاوي و گوگرد مي‌جوشند كه به نام چشمه‌هاي آب‌اسك معروفند. در رابطه با منشاء اين چشمه‌ها نظرهاي مختلفي وجود دارد، برخي گرم شدن آبهاي نفوذي موجود در پشت سد لار در اثر انرژي زمين گرمابي را عامل پيدايش اين چشمه‌ها مي‌دانند و عده‌اي اين آبها را به فعاليتهاي آتش‌فشاني نسبت داده و منشاء آن را هيدروترمال ذكر مي‌كنند. چشمه آبگرم محلات در جنوب غرب تهران و در ۳۰ كيومتري غرب دليجان در دامنه ارتفاعات اين منطقه از زمين خارج مي‌شود. در اطراف اين چشمه معادن بزرگ تراورتن ديده مي‌شود كه حاصل رسوبگذاري آب اين چشمه‌ها در گذشته است. گرماي آب اين چشمه‌ها به فعاليتهاي آتشفشاني در شمال اين منطقه مربوط مي‌شود. آب‌هاي سطحي پس از نفوذ در داخل شكستگي‌ها و انحلال مواد آهكي از حد فاصل برخورد دو سري تشكيلات كوههاي محلات كه از جنس آهك و متعلق به كرتاسه است خارج مي‌گردند مشكين شهر شهرستان مشكين شهر در شمــال غربي‌ ايران و ۸۳۹ كيلومتري تهران واقع شده است اين شهر در ۹۰ كيلومتري شهـــر اردبيل و در مسير تبريز به مغان واقع شده است ارتفاع آن از سطــــح دريا ۱۶۲۵ متر است. متاسفانه مشكين شهر فاقد فرودگاه مي‌باشد و نزديكترين فرودگاه به مشكين شهر در شهر اردبيل واقع شده است و حدود ۱۰۰ كيلومتر با مشكين شهر فـاصــله دارد. بهترين راه براي مسافرت به مشكين شــهــــر استفاده از وسائط نقليه شخصي يا عمومي است. زمـان مسافرت از تهران به مشكين شهر با اتوبوس ۱۱ سـاعت و با وسيله شخصي بين ۷ تا ۱۰ ساعت است. آبگرمهاي معدني مشكين شهر اين شهرستان داراي هشت چشمه معـــدني است كه به فاصله تقريبي ۱۹ كيلومتري مشكين شهر قرار دارند. اين چشمه‌ها عبارت اند از: ۱) چشمه آبگرم قينرجه ۲) چشمه آبگرم قوتورسوئي ۳) چشمه آبگرم ايلاندو ۴) چشمه آبگرم شابيل ۵) چشمه آبگرم دوبدو (دودو) ۶) چشمه آبگرم موئيل ۷) چشمه آبگرم آق سو ۸) چشمه آبگرم ملك سوئي
چشمه آبگرم قينرجه اين چشمه در جنوب مشكين شهــر و به فاصــله تقريبي ۱۵كيلومتري آن واقع شده است. به سبب گرماي زياد، آب چشمه رابا مقداري آب سرد رودخانه مي آميزند و در حوضچــــه‌اي براي استحمام مورد استفاده قـــرار مي دهند. آب چشمه در رديف آب هاي معدني كلرورسديك يا كلرور هيپوتونيك و گـازدار و خيلي گـــرم و داغ است. استفاده از اين آب براي درمان لنفاتيسم، راشي تيسم، بيماري هـــاي زنانه، روماتيسم هاي مزمن سـودمند است و نيز صفــرا آور و زياد كننده ترشحات دهـان و معده است. به خاطــر دمــاي بالاي آب چشمــه، به عنوان تسكين دهنده، ضــدتورم، ضد درد، تسهيل كننده عمــل تنفس و اتساع عــروق سطحي بدن مـورد استفــاده قرار مي گيرد.
چشمه آبگرم قوتورسوئي اين چشمه يكي از مشهورترين چشمــه‌هاي مشكين شهـر و دامنه سـرسبز سبــلان است كه در ۲۵ كيلومتري جنوب لاهـرود و ۴۸ كيلومتري جنوب مشكين شهــر واقع شده است. درجـــه حــرارت آب در حــوض و نزديك مظهر چشمه، ۴۱ درجه است. آب اين چشمه، در گــروه آب هــاي معـدني سولفاته كلسيك و سديك و گوگرددار گرم قرار دارد. اين چشمه در درمان بيمـاري هاي روماتيسمي و پوستي مورد استفاده قرار مي گيرد. آب اين چشمه روي بيمــاري هاي مجــاري تنفسي، برونشيت هاي مزمن همراه يا بدون آسم، ســرفه هـــاي تشنجي، تشنجهاي عضلا ني، جــوش هـاي بدن و آماس و دردهاي مفصلي اثر مفيد و موثر دارد. چشمه قوتور سوئي كه در حقيقت از لحــاظ درمــاني نگين چشمه هــــاي سبلان محسوب مي‌شود به علت داشتن مقدار زيادي گـــاز SH۲ و حرارت حدود ۳۸ درجه سانتيگراد جايگاه محســوسي در ميان تمام چشمه هـــاي سبلان دارد. در منابع بين المللي كنگــره‌هاي هيدرولوژي در اروپا بارها روي اثر گاز SH۲ كه از لحاظ علمي ثابت شده تاكيد مي‌شود. در حـاليكه اثر كاتيون ها و آنيون ها و مواد معدني در ساير چشمه‌ها كه فاقد گاز مزبور هستند هنوز از نظر علمي مورد بحث است بنا بر اين با استناد به عصاره كنگـره‌هاي تشكيل شده اثر گاز SH۲ در بدن ثابت شده و بطور خلاصــه به اين ترتيب است كه گاز SH۲ پس از حــدود ۴۰ ثانيه يعني كمتر از يك دقيقه به مقدار زياد در پوست بدن انسان جذب مـي شود و نفوذ مي‌كند (مشاهده عيني آن سرخــي خيلي زياد استفاده كنندگان از چشمه آب معدني قوتور سوئي است كه پس از چند دقيقه در پوست و بدن استفـاده كنندگان مشاهده مي گردد)و اين به علت نفوذ گاز SH۲ و متعاقب آن باز شدن مويرگ ها و عروق زير پوست مــي باشد كه در اصطلاح پزشكي آن را گشادگــي رگ هــا (Vasodilation)مي گويند در اثر اين عمـل پر خوني زياد در زير پوست ايجاد شده ودر اطراف مفصل ها از جمله مفصل هاي ستون فقرات زانو شانه‌ها خــون بشدت جريان پيدا نموده و بطور خلاصه اثر درماني خود را به علت جريان شديد خون در اين نواحي كه قبلا كم بوده ايجـاد مي نمايد و نهايتا در مفصــل ها ايجاد كم دردي و يا بي دردي مي‌كند. اين خلاصــه‌اي از اثر اوليه گـاز SH۲ است كه اين گـاز پس از نفوذ در پوست در سلول هاي ايمني مسئول دفاع بدن اثر گذاشته و در سيستم ايمني بدن كه وظــايف آن به عهــده گلبول هاي سفيد است دخــــالت نموده و نهايتاً پس از استفاده هــاي متعـدد از آب گــازداربه مدت سه هفته سيستم ايمني نيز تغييراتي حاصــل نمـوده و اين خــود باعث بهبودي بعضي از اشكــال رماتيسمي مي‌شود .
چشمه آبگرم ايلاندو در فاصـله ۱۱ كيلــــومتري جنوب مشكين شهــر از زمين مي جـــوشد. آب چشمه ايلاندو از نوع آب هاي معدني كلروسولفاته بيكربناته كلسيك گــازدار و گرم است. به خاطر دماي بالاي آب، تسكين دهنده دردهــاي عمـومــي بدن و تقويت كننده حـالت عمومي بدن و نيز تمدد اعصــاب است و نيز به موجب داشتن بيكربنات و سولفات مي توان از آن براي درمــان بيماري هاي جلــدي، دردهـاي روماتيسمي مزمن، بيماري هاي تنفسي و گوارشي، بيماري هاي زنانه استفاده كرد.
چشمه آبگرم شابيل اين چشمه در۲۷ كيلومتري لاهــرود و در چند كيلومتري آبگــرم قوتورسوئي و در پاي تپه‌اي واقع شده است. دماي آب در مظهــر چشمه ۴۸ درجــه سانتي گراد است. ظـــاهر آب زلال، كمي ترش مـزه، بي رنگ و نيز كمــي بودار است. آب اين چشمـه، در رديف آب هاي معدني اسيد بيكربنات يا بيكربناته سديك قــرار دارد. به خاطـر وجود مقـــدار زيادي اسيد كربنيك، از آب آن براي درمان بيمــاري هــاي حــركــتي، عصــبي (درمان پادرد و كمر درد) استفاده مي‌شود.
چشمه آبگرم هرسين چشمه گرماب هرسين در ميان چشمه‌هاي آب گرم از خصوصيات ويژه و فوق العاده‌اي برخوردار است. اين چشمه با دماي آب ۴۹-۴۷ درجه سانتيگراد يكي از گرم‌ترين آب‌هاي معدني دنياست. در اواخر حكومت پهلوي در فاصله زماني سال‌هاي ۵۰ تا ۵۳ يك گروه آمريكايي به سرپرستي دو مهندس به نام‌هاي رنكو و مستر جري براي مطالعه ژئومرفولوژي منطقه جهت احداث سد بر روي قسمت ابتدايي رودخانه سيمره كه از تلاقي دو رود گاماسياب و قره سو از طرف غرب و رودهاي گزرود و سرشاخه‌هاي چنار از طرف استان لرستان (شرق) در منطقه مستقر شدند. اين گروه دو گمانه يا غار افقي در دو طرف رودخانه سيمره در دامان كوه‌هاي گله و سفيد كوه و نيز يك گمانه عمودي در كف رود سيمره حفر كرده، نمونه‌هايي از بافت خاك تا اعماق زياد را جهت مطالعه در جعبه‌هاي لاك و مهر شده قرار داده و از منطقه خارج كردند. حجم و وزن بسيار زياد اين نمونه‌ها باعث شايعات شد. شايعه وجود معادن اورانيوم و بعدها منيزيوم در اين مناطق از همان اوان شكل گرفت. ولي در نقشه‌هاي مربوط به منابع معدني ايران هيچ ذكري از موضوع نشده و ظاهراً همان مطالعات احداث سد بيشتر به واقعيت نزديك است. در مورد محل چشمه گرماب زيباترين تعبيـر در كتاب فرهنگ فارسي دكتر محمد معين، صفحهٔ ۱۶۶۱ به چشم مي‌خورد. «گاماساب از دشت اسدآباد و نهاوند در مقابل كنگاور جاري شده، دهلاقاني كوه را بريده، تشكيل تنگه‌هاي باريك متعدد در آن مي‌دهد. بعد از آنكه رود ديناور ضميمه آن مي‌گردد، از پاي كوه بيستون مي‌گذرد و قبل از بيستون به جنوب منحرف مي‌گردد و از دره‌هاي كوچكي عبور مي‌كند. سپس سياه آب يا قره سو ـ كه از مشرق كرمانشاه مي‌گذرد و پل تنگي دارد كه در جاده همدان به كرمانشاه واقع شده ـ بدان ملحق مي‌شود. پس از آن از تنگه‌هاي گله عبور مي‌كند. اين تنگه‌ها از حيث مناظر طبيعي زيباترين تنگه‌هاي ايران به شمار مي‌رود. اين رود (سيمره) در تاريخ قديم به نام «اوكني» (ou kni) معروف بود...» با توجه به تعبيـر زيباي دكتر محمد معين از تنگه بين كوه گله و سفيد كوه به عنوان زيباترين تنگه ايران، مي‌توان به جرات سهم بالايي از جاذبه و زيبايي آن را مديون چسمه گرماب الماس زاگرس دانست. متاسفانه عليرغم موارد فوق و صدها سخن ناگفته ديگر اين جاذبه منحصر بفرد گردشگري عليرغم وجود پلي باستاني از عهد پيش از اسلام كه شايد هنوز شناسايي هم نشده باشد و عرصه‌هاي بي‌نطير منابع طبيعي هنوز ناشناخته و مهجور مانده است
 


تصوير خلاصه: Array
آدرس:  ۲۵ كيلومتري اردبيل
مكان:  طبـيـعي
تفريـحي

دسته ها :
يکشنبه بیست و هفتم 9 1390 18:21

كيش بايد براي دستيابي به هدف هاي جديد خود ، هويت تازه اي به عنوان باغ ايراني در خليج فارس پيدا كند. ويژگي هاي اصلي اين مقصد به صورت زير خواهد بود :

• مقصد اصلي ورزش و بازي گلف در ا يران براي حرفه اي ها و مبتدي ها
• مقصدي براي كنفرانس ها، گردهمايي ها و رويدادها در كنار دريا
• مقصدي براي گردشگري در سراسر سال كه به خوبي تركيبي از گردشگران و صاحبان مشاغل به وجود آورد
• بهشتي براي خانواده ها و كودكان در خليج فارس
• مقصدي براي برگذاري جشن ها و مراسم

2.2 . 1مفهوم دروازه اي

تصوير دروازه اي براي كيش مفهومي دو گانه دارد، هم براي خارجي هايي كه از طريق دروازه كيش وارد ايران مي شوند ، كاربرد دارد و هم براي اهالي سرزمين اصلي.ايرانيان از سرزمين اصلي مي توانند وارد جزيره شوند آموزش نظري و عملي ببينند، مدرك بسيار معتبري دريافت كنند و از طريق اين دروازه به سرزمين اصلي بازگردند.

راهبردها و اهداف گردشگري (محور اصلي)

• مقصد گردشگري جزيره اي با كيفيت ممتاز براي مسافران سرزمين اصلي ايران
• مقصد گردشگري منطقه اي در خليج فار س و خاورميانه
• مقصد گردشگري بين المللي در بين مسلمانان جهان



• ترويج گردشگري زيست محيطي كيش  
• ارتقاء يافتن به سطح كارآمدترين نحوه استفاده از منابع طبيعي
• برقراري تعادل ميان توسعه شهري و حفاظت زيست محيطي در چارچوب شاخص ها و محورهاي توسعه پايدار

شنبه بیست و ششم 9 1390 22:15

ورزش شنا در كيش يكي از محبوب ترين ورزشها در بين اقشار مختلف مردم است. فردي كه شنا مي كند، نه تنها از اين طريق احساس راحتي و نشاط مي كند بلكه در اثر شنا كردن قابليتهاي جسماني خود را از قبيل استقامت دستگاه گردش خون و تنفس، قدرت، سرعت و انعطاف پذيري مفاصل شانه و مچ پا افزايش مي دهد. ورزش شنا ورزشي است كه از سن نوزادي تا سن كهنسالي ميتوان آنرا انجام داد و به طور كلي ورزشي است كه هيجان و اضطراب را كاهش داده، عضلات را قوي و محكم كرده و بدن را نرم و انعطاف پذير مي سازد و باعث مي شود كه فرد انرژيي بيشتري براي انجام كارهاي روزانه خود كسب كند.

 

طريقه علمي برنزه شدن

تا اينجا به نظر مي رسد كه آفتاب فقط دشمن پوست است، و مابايد تا آنجا كه مي توانيم خود را دور از آن نگه داريم. در صورتي كه آثار ميكروب كش اشعه ماوراي بنفش خورشيد بر كسي پوشيده نيست. همچنين همه پزشكان تاييد مي كنند كه اشعه خورشيد در تسريع جريان خون تاثير زيادي دارد اما مساله مهم اين است كه تنها وسيله برنزه شدن، عليرغم عقيده عده زيادي از مردم خوابيدن در جلوي اشعه سوزان آفتاب نيست، و برعكس پياده روي و گردش، توپ بازي و تفريحات دسته جمعي مختلف، آن هم نه در وسط روز، بلكه ابتدا صبح و عصر، و سپس در نزديكيهاي ظهر يا از ساعت 3 ظهر به بعد، مي تواند ضمن تامين سلامت روحي و جسمي، پوست بدن شما را برنزه كند.

اما اگر قرار است يك نفر تنها به وسيله خوابيدن در زير اشعه خورشيد پوست بدن خود را قهوه اي كند، بايستي طي روزهاي مديدي ( زيادي) به كار بپردازد. به اين ترتيب كه روز اول فقط چند دقيقه( آن هم نه در وسط روز) در آفتاب بخواند. و روزهاي بعد، هر بار يك دقيقه به مدت قبلي اضافه نمايد. همچنين فراموش نشود، كه پوست صورت انسان به مناسبت حساسيت خاصي كه دارد ، بايد حتي الامكان در نيم سايه قرار گيرد.
چه مدت بايد آفتاب به ما بتابد؟
براي اشخاص مختلف مدت آفتاب گرفتن را از 20 الي 50 ساعت تعيين كرده اند. البته اين امر حتي الامكان نبايد در مدت كمتر از 25 روز انجام پذيرد. و هرگز نبايد در عرض يك سال بيش از 50 سال بدن را به دست اشعه سوزان آفتاب سپرد. زيرا زياده روي در اين كار، علاوه بر ايجاد چين و چروك، پوست را خشك مي سازد.

اما چرا نبايد حمام آفتاب گرفتن به طور مداوم انجام يابد؟

به اين دليل كه پوست ما در مقابل نور خورشيد دو نوع واكنش نشان مي دهد:  يكي ماده رنگي پوست كه در مقابل آفتاب رو به ازدياد ميگذارد و ديگري واكنش دفاعي اتوماتيكي ياخته هاست كه خود به خود ضخيم تر مي گردند، و يك طبقه بسيار نازك شاخي روي پوست تشكيل مي دهند.

اما براي تشكيل اين طبقه حداقل 10 روز وقت لازم است. روي اين اصل حمام آفتاب گرفتن نمي تواند با عجله و شتابزدگي توام باشد.

 

پلاژ بانوان جزيره كيش

پلاژ بانوان در سواحل شمالي جزيره روبهروي مخابرات احداث شده است. وسعت آن حدود 15 هزارمترمربع است. اين پلاژ علاوه بر امكاناتي چون دوش آب شيرين، سايهبان و نورپردازي مناسب، سالن بدن سازي هم دارد و زيرنظر مربيان اداره ميشود. علاوه بر آن مربيان شنا و نجات غريق ايمني خاطر استفاده كنندگان از پلاژ را فراهم كرده است. پلاژ بانوان كيش به علت موقعيت مكاني مناسب و دسترسي آسان و داشتن امكانات لازم، با استقبال زيادي روبهرو است

آدرس: جزيره كيش انتهاي خيابان آريان

پلاژ آقايان جزيره كيش

اگرچه براي آقايان شنا در اغلب سواحل جزيره آزاد است، اما به دليل وجود امكانات مناسب براي شنا در باشگاه دريايي، استقبال از اين مكان بيشتر است. پلاژ آقايان در شمال شرقي جزيره قرار دارد و دسترسي به اين مركز با وسيله نقليه عمومي هم امكانپذير است. آموزش شنا در اين پلاژ هم به صورت انفرادي و هم به صورت گروهي انجام ميشود و نجات غريقها در تمام وقت اداري حضور دارند. دوش هاي آب شيرين و بوفه از خدمات اين مركز هستند.

آدرس: جزيره كيش خيابان فردوسي انتهاي بلوار هنر پرشين گلف

شنبه بیست و ششم 9 1390 22:7

يكى از فضاهاى جالب توجه مجموعه صنعتى شهر حريره ( اتاق با كف شيار دار ) است .


اين اتاق كف كاملاً عجيب و ناشناخته اى داشته به اين معنى كه با شيب ملايم از شمال به جنوب امتداد مى يافت و كف آن به صورت در اصطلاح گرده ماهى (اصطلاح بومي) و يا بالشتك با ملاتى از نوع تركيب پودر سنگ هاى مرجانى و آهك و نوعى ساروج شكل گرفته بود .
اين ويژگى در هيچ يك از محوطه ها و تپه هاى باستانى و تاريخى و اسلامى ايران كشف و شناخته شده نيست . وقتى از چند نفر از مركز پرورش صيد مرواريد كيش در مورد اين نوع معمارى پرسيده شده ، چنين نظر دادند اين عنصر معمارى كه با شيبى ملايم به حوضچه اى كوچك با ابعاد 1×1متر يا 1×5/2 مترو عمق نيم متر ختم مى شود ، ارتباط با فعاليت هاى صيد مرواريد دارد و در سطح آنها صدف ها را خشك كرده و به آب مى بسته اند تا مرواريد هاى ريز را نيز بتوان به دست آورد .
اما اگر چنين بود مى بايست آثار و بقاياى صدف ها در سطح اين شيارها و يا در حوضچه ها باقى مانده باشد ، اما چنين نيست .
سرانجام با نظرخواهى از باستان شناسان ، آقاى رمى بوشارلا ، باستان شناس فرانسوى كه تجربه و سابقه كار ممتد در ايران و امارات متحده عربى دارد ، نظر دارد كه اين تأسيسات صرفاً جهت استحصال (حاصل)شيره خرما بوده و نمونه اى از آن در كاوش هاى وى در امارات به دست آمده است .
شايد اگر به مردم بومى جزيره كيش مراجعه مى شد ديگر فضاى اين اتاق آنقدر عجيب و ناشناخته نبود
در يكى از بازديدهايى كه توسط هيئت علمى و به راهنمايى بوميان انجام شد يكى از بوميان اظهار داشت كه تا قبل از تخريب خانه هاى ماشه ، انبارهايى با كف جوى و پشته – نظير آنچه كه هم اكنون در بخش كارگاهى شهر حريره ديده مى شود - در اغلب خانه هاى بزرگ وجود داشت و از اين انبارها براى نگهدارى خرما استفاده مى شد.
بنا به گفته بعضى ها اين خرما ها بر روى هم انياشته و فشرده مى شد و به وسيله راه هاى كوچكى به صورت راه آب شيره به طرف خمره هاى بزرگى كه در زير اين راه آبها قرار مى دادند منتقل شده و شيره خرما جمع آورى مى شد .

شنبه بیست و ششم 9 1390 21:56

جزيره كيش شكلى تقريباً بيضى دارد كه گوشه ى شمال شرق آن خوردگى دارد.
اگر قطر بلندتر جزيره را كه جهت شرقى – غربى دارد و از شرقى ترين نقطه جنوب شرقى جزيره كه مجتمع مرجان در آن واقع است در نظر بگيريم و به غربى ترين نقطه شمال غرب كه ميدان هور در جاده جهان است برسيم طول آن 45/15 كيلومتر مى شود.
عرض جزيره هم كه پهن ترين جاى جزيره است به صورت خط عمودى بر قطر در نظر گرفته مى شود. عرض از ساحل بندرگاه گمرك در شمال، تا ساحل جنوب شرقى فانوس دريايى در جنوب تصور شده است.
پستى و بلندى هاى جزيره كيش
مركز جزيره در ميدان فرودگاه(ضلع شمال شرقي) مى باشد.
بلندترين نقطه طبيعى در حدود 1500مترى شمال شرقى مركز جزيره در گذشته به ارتفاع 45متر بود. بعد از انقلاب جزيره به عنوان مركز بين المللى توريستى و تجارتى و تشكيل سازمان عمران كيش در سال 1351 و با گسترش فرودگاه قديمى و توسعه آن، 10متر از بلندى آن كاسته شد و در حال حاضر بلندترين ارتفاع طبيعى جزيره 35متر است.
پايين ترين نقطه تمام خط ساحلى جزيره در ارتفاع صفر قرار دارد و به عنوان پايين ترين جايگاه حساب مى شود. درگذشته درياچه اى به درازاى حدود 200متر و عرض 100 متر در شمال جزيره(محل كيش اليت) و در مجاورت ساحل شرقى جزيره قرار داشت كه گودى آن مى توانست پايين ترين نقطه جزيره باشد و حتى زير ارتفاع صفر باشد كه اكنون چنين نيست.
در شمال شرقى شهر تاريخى كيش(حريره) درياچه اى به طول 1200متر و عرض 400متر وجود داشته كه كف درياچه مى توانسته پايين ترين محل جزيره ك اين درياچه بعدها به صورت مانداب درآمد و در حال حاضر هم به صورت گودالى پهناور وجود دارد كه به نامهاى مختلف: گور، جَزِه، گود يش هم باشد. 
سطح جزيره فاقد توپوگرافي ويژه مانند پديده كوه و حتي تپه مرتفع است. فرودگاه بين المللي كيش در مركز  احداث شده است. بيشترين شيب جزيره از شمال فرودگاه به طرف ساحل (هتل شايان) است.

شنبه بیست و ششم 9 1390 21:44

ب

راي رهائي از خستگي كار روزانه وآرامش و نشاط در اوقات فراغت پيشنهاد يك تجربه مهيج و لذت بخش

اسب سواري در جزيره كيش از جمله ورزش هايي است كه علاوه بر تاثير آن در سلامت جسماني، به سواركار آرامش مي دهد و باعث تمدد اعصاب و راحتي فكر او مي شود. باشگاه سواركاري كيش در شمال جزيره، (جنب دهكده المپيك) اين باشگاه در سال 1372 براي برگزاري مسابقات بين المللي خليج فارس تاسيس شد و تا سال 1374 وضعيت محوطهسازي، ساخت مانژها و اصطبل هاي آن به كيفيت قابل قبولي رسيد.

در حال حاضر، ساخت پيست كورس، احداث قسمتي از مانژ صحرايي براي گشت آزاد، فضاي سبز و ساخت جايگاه هاي لازم سبب شده است كه اين باشگاه قابليت ميزباني مسابقات اسب دواني كشوري را داشته باشد. به طوري كه اواخر سال 1376، 40 دوره مسابقه بزرگ كورس(جايگاه ويژهاي براي اسب ها قبل از شروع مسابقه است كه با شروع مسابقه، در مقابل هر اسب باز مي شود) براي نخستين بار در ايران در باشگاه سواركاري كيش راه اندازي شده است.

باشگاه سواركاري كيش هم اكنون 50 راس اسب از نژادهاي تربرد، دوخون، درهشوي و عرب دارد. فعال بودن درمانگاه دامپزشكي و اشتغال نيروي انساني متخصص در آن مراقبت هاي علمي از اسب را ممكن كرده است

آدرس: جزيره كيش ميدان المپيك

 

شنبه بیست و ششم 9 1390 21:16

تالار حافظ يكي از مهم‌ترين تالارهاي جزيره است كه از نظر امكانات صوتي و تصويري در حد بسيار مطلوبي است. در سال هاي اخير چندين كنگره و سمينار مهم از جمله كنگره سراسري خليج فارس در اين تالار برگزار شده است.
تالار حافظ گنجايش 300 نفر مهمان را دارد و وابسته به دانشگاه كيش است
تالار نخل
تالار نخل تالاري است روباز با گنجايش 300 نفر تماشاچي براي نمايش فيلم هاي سينمايي و اجراي نمايش. در اين تالار امكانات مناسبي جهت نمايش فيلم هاي 35 ميلي‌متري وجود دارد.
سينما ساحلي صبا
سالن سينماي روباز صبا در پارك ساحلي در مجاورت اسكله تفريحي واقع شده است. در اين سالن فيلم‌هاي سينمايي براي پركردن بخشي از اوقات فراغت ساكنان جزيره و گردشگران پخش مي شود

شنبه بیست و ششم 9 1390 21:12
X