معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2682331
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

درياچه گهر لرستان - آكا ايران

درياچه گهر در ميان رشته كوه اشترانكوه در استان لرستان و در ارتفاع 2350 متري از سطح دريا قرار دارد. اين درياچه كه به نگين اشترانكوه معروف است يكي از زيباترين درياچه هاي طبيعي ايران به شمار مي‌رود.
اين درياچه از لحاظ زيست بوم و محيط طبيعي اهميت زيادي دارد و به علت نداشتن را ماشين رو تا حد زيادي از خرابي و آلودگي به دست انسان به دور مانده است.



دسترسي به اين درياچه از طريق شهر دورود امكان‌پذير است. از راه بريرورد در اليگودرز هم مي‌توان به اين درياچه سفر كرد. البته مسيري كه از اليگودرز به گهر مي رسد زيباتر ولي مشكل‌تر است. كوهنورداني كه به قله هاي اشترانكوه صعود مي‌كنند معمولا براي رسيدن به گهر از مسير آبادي تيان حركت مي‌كنند. براي رفتن از مسير تيان مي‌توان از راه آهن تهران – خرمشهر استفاده كرد و در ايستگاه دربند از قطار پياده شد. گهر يكي از زيباترين درياچه‌هاي ايران است كه با حدود يك و نيم كيلومتر طول و 400 تا 800 متر عرض و 4 تا 28 متر عمق در 33 كيلومتري جنوب شرقي دورود با ارتفاع 2350 متر از سطح دريا در ميان منطقه حفاظت شده اشترانكوه واقع شده است. طبيعت اين منطقه به خصوص در بهار و تابستان بسيار زيبا است. گهر به احتمال زياد در اثر وقوع يك زمين لرزه بزرگ به وجود آمده است. اين درياچه بر روي گسل اصلي امروزي زاگرس قرار دارد. بنابراين اين درياچه احتمالا در اثر جنبش گسل دورود و رويداد يك زمين لغزش – سنگ ريزش تشكيل شده استو


درياچه گهر زيستگاه مناسبي براي آبزيان و ديگر حيوانات وحشي است كه ساحل آن به جز قسمت مدخل درياچه كه ساحلي ماسه‌اي دارد و به تدريج عميق مي شود در كليه نقاط داراي ساحلي ماسه‌اي است جنگلي انبوه وجود دارد كه اين جنگل هم در معرض خطر است. از قسمت بالا، جوي آبي به درياچه مي‌ريزد كه ادامه آن به درياچه اي ديگر منتهي مي شود. با حدود 40 دقيقه پياده‌روي مي شود به اين درياچه (گهر دوم يا گهر پايين) رسيد كه يكي از زيباترين پديده‌هاي طبيعي است. عمق آن كم است و ماهيان كف درياچه را با كمي دقت مي‌شود به خوبي ديد. منطقه حفاظت شده اشترانكوه علاوه بر درياچه زيباي گهر، تونل برفي كمندان، پريزكوه، چشمه وقت ساعت و دره اسپر را نيز در بر مي گيرد. اين منطقه 98 هزار هكتار وسعت دارد و يكي از مهمترين منابع طبيعي ايران به شمار مي‌آيد.
با توجه به گستردگي منطقه و ديدني‌هاي بي شمار آن برنامه سفر بايد دست كم سه روزه باشد. يكي از دره‌هاي بسيار زيبا اطراف درياچه گهر به دره نگار معروف است كه پوشيده از شقايق‌هاي رنگي و لايه واژگون است. زيباترين دشت لاله واژگون دنيا در روستايي به نام گشان در دامنه قالي كوه اليگودرز است اين روستا در دامنه 4000 متري قالي كوه قرار دارد و يكي از زيباترين روستاهاي ايران است از جاهاي ديدني اين روستا مي‌توان به چشمه عسلي، هفت چشمه، مزارع بيد اشاره كرد. سالانه تعداد زيادي گردشگر خارجي و داخلي از اين روستا ديدن مي‌كنند.


دوشنبه بیست و سوم 8 1390 20:54
X