معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2682409
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

فرسفج استان همدان - آكا ايران

فَرِسفَج شهري است در استان همدان ايران. فرسفج مركز بخش قلقل‌رود شهرستان تويسركان است و در جنوب باختري استان همدان قرار گرفته‌است.

ادامهٔ راه شهر همدان به تويسركان به دوراهي فرسفج مي‌رسد. در اين دوراهي يك راه به سوي شهرهاي كنگاور و كرمانشاه و راه ديگر به طرف شهرهاي فيروزان و نهاوند مي‌رود.

اين شهر در سرشماري عمومي نفوس و مسكن ۱۳۸۵ خورشيدي ۱۶۰۸ نفر جمعيت داشت كه از اين تعداد ۲۹۶ نفر آن بيسواد بودند.

شهرستان تويسركان در تقسيمات كشوري ۱۳۷۱ خ.، فقط دو شهر به نام‌هاي تويسركان و سركان داشت و در ۱۳۷۹ خ.، شهر فرسفج نيز جزو آن شد.

از معابر شهر فرسفج مي‌توان به چهارباغ كانون، خيابان‌هاي خليج فارس، ولي عصر، امام رضا، مرصاد، شهيد مدني، كوچه‌هاي امام محمدباقر، شهيد ذبيح‌الله بيات، ميلاد، ميعاد و امام علي و راه پارك كوهستاني (محل بازي كودكان) اشاره كرد.


لغت‌نامهٔ دهخدا به نقل از فرهنگ جغرافيايي ايران، جلد پنجم در مورد فرسفج مي‌نويسد: دهي است از دهستان قلقل‌رود شهرستان تويسركان، واقع در ۱۸ هزار گزي جنوب باختري شهر تويسركان و ۴ هزار گزي جنوب راه شوسه تويسركان به كرمانشاه و كنار رودخانه تويسركان. ناحيه‌اي است جلگه‌اي، سردسير و داراي ۱۵۱۶ تن سكنه. از قلقل‌رود مشروب مي‌شود. محصولاتش غلات، پنبه، حبوب و انواع ميوه است. اهالي به كشاورزي و گله‌داري گذران مي‌كنند. از صنايع دستي زنان قاليچه‌بافي است. راه مالرو دارد. يك پل آجري در جنگ بين‌المللي اول روي قلقل‌رود بنا شده كه راه شوسه حميل‌آباد از روي آن مي‌گذرد. داراي دبستان، دو مسجد، زيارتگاه، كاروانسراي شاه عباسي و ۱۰ باب دكان مي‌باشد.

فرسفج سه محله جانبي به نامهاي اميرآباد،فتح آباد و برگچه نيز دارد و روستاهاي تابع آن شامل منجان،چاشخوره،جرا(گرا)،برفيان،گليان،اكبرآبار،قاسم آباد،حاجي تو،يعقوب شاه (يعقوب آباد) ،قلي لاله سفلي و قلي لاله عليا مي‌باشند. مركز بهداشتي-درماني فرسفج ،درمانگاه گلوگاه در منطقه بوده و با داشتن هفت خانه بهداشت خدمات سلامت و درمان را در سطح گسترده‌اي به جمعيتي بالغ بر 8000 نفر ارائه مي‌كند.


اقتصاد

امروزه ناحيهٔ صنعتي فرسفج در كيلومتر ۱۵ جاده تويسركان - كنگاور قرار گرفته‌است و كارخانه‌هايي در آن مستقر شده‌اند.

شهرك گلخانه‌اي فرسفج نيز با ۹ واحد فعال، توليدات صيفي دارد كه به شهرهاي كرمانشاه، همدان، زنجان و تهران صادر مي‌شود.


آثار تاريخي

پل فرسفج در مجاورت شهر فرسفج و در نزديكي كاروانسراي شاه‌عباسي و در كيلومتر ۲۰ جاده تويسركان به كنگاور روي رودخانه قلقل‌رود بنا شده‌است از آثار تاريخي اين شهر است.

اين پل ۴۰۰ ساله كه در زمان شاه‌عباس صفوي ساخته شده در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار تاريخي كشور قرار گرفت.

كاروانسراي فرسفج نيز در سال ۱۳۸۷ خورشيدي به مجموعه‌اي براي توليد و ارائه صنايع دستي همدان تبديل شد.

برخي اشياء كهن يافت‌شده در فرسفج امروزه در موزه همدان نگهداري مي‌شود

 

ويكيپديا


جمعه بیست و هفتم 8 1390 18:41
X