معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2682394
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

ديواندره كردستان - آكا ايران

شهرستان ديواندره پيشينه‌اي به قدمت كشور پهناور ايران دارد كه در قديم «ميران شاه» نام داشت. ديواندره در فاصله ۹۸ كيلومتري شمال سنندج با وسعت ۴۲۰۳ كيلومتر مربع و با ۱۸۵۰ متر ارتفاع از سطح دريا، در ۴۷ درجه و يك دقيقه شرقي از نصف النهار گرينويچ و ۳۵ درجه و ۵۴ دقيقه عرض جغرافيايي قرار دارد، كه از شمال با تكاب، از شرق با شهرستان بيجار، از شمال غربي با سقز، از غرب با مريوان و از جنوب با سنندج همسايه است.

شهرستان ديواندره با مساحتي معادل ۴۲۰۳ كيلومتر مربع در حدود ۱۵ ٪ از وسعت استان كردستان را شامل مي‌شود. اين شهرستان بين ۳۴ درجه عرض شمالي و ۳۲ دقيقه و ۴۶ درجه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ قرار گرفته‌است.

 

تغييرات درجه حرارت سالانه دما از ۲۰ – تا ۳۲ + درجه مي‌باشد. شهرستان داراي زمستان‌هاي سرد و طولاني و بهار و تابستان معتدل مي‌باشد تعداد روزهاي يخ بندان در سال برابر ۱۳۵ روز خواهد بود.

وجود آثار باستاني غار كرفتو نشانگر وجود تمدن و حيات تا دو هزار سال قبل از ميلاد در اين منطقه مي‌باشد. زبان گويش مردم كردي سوراني و داراي لهجه مخصوص مي‌باشد. آداب و رسوم و فرهنگ مردم شهرستان برگرفته از آداب و فرهنگ آريائي‌ها بوده و هماهنگ با ساير ملت ايران مراسمات ملي و مذهبي را نيز برگزار مي‌نمايند.

در شهرستان ديواندره قوميت‌ها و طوائفي همچون گوران، گلباغي، تيلكوئي، جاف، منمي (مندمي) برازنده، خواجه وند، كلهر، زند و قاقالي وجود دارد.اما اين عناوين در منطقه كم رنگ شده و صرفاً جنبه محلي داشته و هيچ گونه وجه تمايزي بين افراد نداشته و تمام اقشار همزيستي مسالمت آميزي با هم دارند.

شهرستان ديواندره داراي سه بخش مركزي، كرفتو و سارال و ۹ دهستان (حومه – قراتوره – چهل چشمه – اوباتو – كاني شيرين – زرينه – سارا– كوله و حسين آباد شمالي) مي‌باشد. تعداد كل روستاهاي تابعه شهرستان ديواندره ۱۹۴ روستا مي‌باشد.

شهرستان ديواندره يكي از شهرستانهاي استان كردستان در غرب ايران است كه در شمال اين استان قرار گرفته‌است. مركز اين شهرستان شهر ديواندره است. اين شهرستان به علت وجود دشتهاي بسيار وسيع اوباتو و سارال از مراكز اصلي توليد گندم و دامداري استان كردستان است و اين فعاليتها در زندگي مردم اين منطقه نقش اساسي دارد. اين شهرستان از نظر آب و هوايي يكي از مناطق سردسير و برفگير كشور محسوب مي‌شود. مردم اين شهرستان به زبان كردي تكلم مي‌كنند. جمعيت اين شهرستان بر طبق سرشماري سال ۱۳۸۵، برابر با ۸۲٫۷۴۱ نفر بوده‌است


تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان ديواندره
دهستان چهل چشمه
دهستان حومه
دهستان قراتوره
شهر: ديواندره

بخش كرفتو
دهستان اوباتو
دهستان زرينه
دهستان كاني شيرين
شهر: زرينه

بخش سارال
دهستان حسين آباد شمالي
دهستان سارال
دهستان كوله


جاذبه‌هاي فرهنگي و گردشگري
غار كرفتو: اين غار در فاصله ۷۲ كيلومتري از شمال ديواندره در نزديكي روستاي يوزش باش كندي قرار دارد و ازپر جاذبه‌ترين مكانهاي گردشگري استان مي‌باشد. كتيبه‌اي يوناني بر سر در يكي از اتاق‌هاي طبقه سوم وجود دارد كه از اين غار به عنوان معبد هراكلس نام برده‌است.
منطقه سارال يكي از مناطق بومگردي (اكوتوريستي) استان است كه در غرب ديواندره واقع مي‌باشد
منطقه چهل چشمه: در شمال غربي ديواندره كوههاي چهل چشمه قرار دارد كه هر ساله جمعيت زيادي از گردشگران و كوهنوردان از اين منطقه ديدن مي‌نماينداحي چهل چشمه مطلق به روستاي آبباره مي‌باشد كه قدمتي كهن را دار است روستاي خوش اب وهوااست كه در تمام فصل‌هاي سال اين منطقه زيبايي خاص خودرا دار مي‌باشد


پنج شنبه نوزدهم 8 1390 21:38
X