فصل زمستان كه ميآيد خيلي ها غصه ميخورند و افسرده ميشوند. براي اين گروه زمستان فصل سرما، لرزيدن، در خانه ماندن و خمودگي است ولي برعكس اين گروه افرادي هستند كه در زمستان جان تازه اي ميگيرند
اين افراد نه تنها در خانه نميمانند بلكه با سفر به نقاط مختلف از نعمت سرما و برف بهترين بهرهبرداري را مي برند.
شايد براي برخي از خوانندگان اين سطور جاي تعجب باشد كه چرا نگارنده فصل سرما را نعمت خطاب ميكند.
فصل سرما براي كشوري چهارفصل مثل ايران امري طبيعي است ولي برخي از كشورهايي كه سالانه فقط دو فصل دارند بارش برف يعني برآورده شدن بزرگترين آرزوها و نعمتي بزرگ. بر همين اساس حتي برخي كشورها اقدام به ايجاد فضاهاي مجازي و غيرطبيعي زمستاني ميكنند تا بتوانند مسافران و گردشگران طالب اينگونه فضاها را حتي در فصولي كه هيچكس انتظار ندارد به برف و سرما دسترسي داشته باشند را جذب كنند.
بنابراين بسياري از كشورها همانگونه كه از فصل تابستان براي جذب مسافر استفاده ميكنند از فصل زمستان هم بهره ميجويند
زمستان و طبيعتگردي زمستاني
فلات ايران با داشتن دو رشته كوه اصلي البرز و زاگرس با قلل متعدد و ارتفاعات متفاوت، شرايط بسيار مناسبي را براي آنها كه به گردشگري زمستاني همراه با يخ و برف علاقه مند هستند فراهم كرده است.
بهترين پيستهاي اسكي ايران
اگرچه اسكي معمولا به عنوان تفريح قشر مرفه شناخته ميشود، اما پيستهاي اسكي ايران به اندازه تمام مردم جا براي لذت بردن از برفهاي مرغوب دارند!
بنابراين اگر تا به حال راهي پيستهاي بين المللي كشور نشده ايد، توصيه مي كنيم از سرماي زمستان امسال كه گفته مي شود پربرف و سخت خواهد بود استفاده كنيد و لذت سُرخوردن بر دامنه هاي برفي را تجربه كنيد.
پيست اسكي ديزين
ديزين نه تنها مهمترين پيست اسكي ايران است، بلكه معتبرترين پيست اسكي در كل خاورميانه به شمار ميرود. اين پيست كه در شمال تهران قرار گرفته، اولين پيست اسكي در ايران است كه از طرف فدراسيون جهاني اسكي مورد تائيد براي برگزاري مسابقات رسمي شناخته شد و عنوان بينالمللي به خود گرفت.
شيبف مسير مناسب، طول مسير، محل برگزاري مسابقات و امكانات رفاهي اين پيست همه و همه در حد و اندازههاي بينالمللي هستند. براي اسكي در ديزين بايد راهي كوههاي شمالي تهران و منطقه گاجره شويد. جايي در فاصله 123 كيلومتري از مسير جاده چالوس و 71 كيلومتري شمشك. ديزين سه تله كابين ، دو تله سيژ، هفت تله اسكي بشقابي و يك تله اسكي چكشي دارد.
ارتفاع اين پيست بين 2650 تا 3600 متر است و بهترين زمان اسكي در آن اوايل آذرماه تا اواخر ارديبهشت ماه است. در اين پيست دو هتل، 19 كلبه و پنج رستوران وجود دارد و بنابراين ميتوانيد روي سفرهاي جمعي طولانيتري حساب كنيد.
پيست اسكي شمشك
پيست شمشك بعد از ديزين، دومين پيست اسكي بزرگ ايران است. اين پيست در 57 كيلومتري شمال شرق تهران قرار گرفته و فاصله كمي با روستاي شمشك از توابع رودبار قصران شهرستان شميرانات دارد. براي رسيدن به پيست اسكي شمشك ميتوانيد از مسيرهاي لشكرك، زردبند و كرج، گچسر (فقط در فصل تابستان) استفاده كنيد. بلندترين نقطه پيست 3050 متر و پستترين نقطه آن 2550 متر است.
در پيست اسكي شمشك دو دستگاه تلهسيژ، دو دستگاه تلهاسكي بشقابي و دو دستگاه تلهاسكي چكشي وجود دارد. همچنين اين پيست مجهز به نورافكن زرد است كه به شما اين امكان را مي دهد كه تا نيمههاي شب اسكي كنيد. بهترين زمان اسكي در اين پيست معمولا از اوايل آذر تا اواسط فروردين است. اين پيست هم دو هتل دارد و چهار رستوران كه يكي از آنها در قله قرار گرفته است و چشمانداز زيبايي به شما ميدهد.
پيست اسكي توچال
توچال نزديكترين و شلوغترين پيست تهران است كه در پايان خيابان ولنجك و در سه كيلومتري ميدان تجريش در منطقه شميرانات قرار دارد. اين پيست سه خط تلهكابين و سه خط تلهسييژ و يك خط تله اسكي دارد كه روي هم رفته طول آنها به 7500 متر ميرسد و با طولانيترين تله كابينهاي دنيا رقابت ميكند.
اين مجموعه سه پيست مجزا دارد كه اولي در قله، دومي در دامنه غربي و سومي در ايستگاه هفتم به پنجم قرار دارد. پيست اسكي قله يا ايستگاه هفتم از پائين قله توچال يعني در ارتفاع 3850 متري شروع شده و به هتل ميرسد؛ جايي در ارتفاع 3550 متري. طول پيست 1200 متر است و يك تله سـييژ و يك تله اسكي در آن كار ميكند. اين پيست با توجه به ارتفاعي كه دارد، همزمان با پيست اسكي سبلان در استان آذربايجان برفگير ميشود و بيش از هشتماه در سال قابل بهرهبرداري است.
پيست اسكي ايستگاه هفتم كه در دامنه غربي قرار دارد هم مناظر بينظيــري را از كوههـاي اطـراف به شما نمايش ميدهد. مســـــافت اين پيسـت 900 متـر است كه بالاتـــرين نقطـه آن 3750 متر و پائيــنترين نقطـه آن 3550 متر ارتفاع دارد. در اين پيست يك تله سييژ براي حمل و نقل اسكيبازان در نظر گرفته شده است.
مسافت پيست اسكي ايستگاه هفتم به پنجم هم حدود 5500 متر است كه بلندترين نقطه آن در ارتفاع 3750 متري و پايينترين قسمت آن در ارتفاع 2940 متري در ايستگاه پنجم قرار دارد.
پيست توچال يكي از مجهزترين پيستهاي كشور به شمار ميرود كه در آن باشگاه تنيس، باشگاه تير و كمان، باشگاه بانجي جامپينگ و اسكيت، باشگاه پينتبال و امكان كوهنوردي و پيادهروي وجود دارد.
پيست اسكي آبعلي
پيست اسكي آبعلي قديميترين پيست اسكي ايران است كه در نزديكي شهر آبعلي در 75 كيلومتري تهران و در جاده هراز قرار گرفته است. آبعلي پنج پيست اسكي دارد كه در هر كدام از آنها امكاناتي مثل تلهكابين و تلهاسكي به چشم ميخورد. در اين پيست همچنين زمين تنيس، سواركاري، پرش و كايت، هتل، سه رستوران و محل كمكهاي پزشكي وجود دارد.
پيست اسكي دربندسر
پيست اسكي دربندسر را مي توان جديدترين پيست اسكي تهران دانست كه در سال 1361 در قالب يك شركت خصوصي راه اندازي شد. براي استفاده از اين پيست بايد به 60 كيلومتري شمال شرقي تهران در روستاي دربندسر سفر كنيد تا بتوانيد از اواسط آذر تا اواخر فروردين در آن اسكي كنيد. اين پيست هر روز هفته باز است و با داشتن يك مدرسه اسكي مجهز و حرفهاي م تواند خدمات خوبي به شما ارائه دهد.
پيست دربندسر يك تله سيژ و دو تله اسكي چكشي دارد و ارتفاع پايينترين نقطه آن 2600 متر و بلندترين نقطه آن 3050 متر است. دره «تلتنگه» هم كه در شمال دربندسر قرار دارد، در تيرماه هر سال فرصت خوبي براي اسكي در اختيار شما قرار ميدهد.
پيست اسكي پولادكف
پيست اسكي پولادكف يا سپيدان نام يكي از پيستهاي اسكي در ايران است كه در استان فارس، پنج كيلومتري شهرستان سپيدان (در نزديكي شيراز) قراردارد. در اين پيست تجهيزاتي مثل بالابر، تلهكابين و موتوربرفي وجود دارد و فضايي خانوادگي در آن حاكم است. در نزديكي پيست اسكي پولادكف، پيست اسكي كوچكتري وجود دارد كه به نام پيست اسكي سپيدان شناخته ميشود و به صورت چهار فصل فعاليت ميكند.
پيست اسكي خوشاكو
پيست اسكي خوشاكو در 30 كيلومتري غرب اروميه در منطقه راژان قرار دارد. جايي در كوههاي پرشيب اروميه كه همراه با تجهيزات ويژه اسكي و پوشش گياهي مناسب ميتواند به عنوان پيست اسكي روي برف و روي چمن در فصلهاي مختلف سال مورد استفاده قرار گيرد.
پيست اسكي كاكان
پيست اسكي كاكان در استان كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد. براي اسكي در اين پيست بايد به دامنههاي زاگرس و قله دنا در 18كيلومتري ياسوج سفر كنيد. جايي در نزديكي دهستان كاكان و منطقه آب نهر كه با ارتفاع 2600 مترياش ميزبان اسكيبازان سراسر كشور است. البته طول مفيد اين پيست 600 متر و عرض مفيد آن 1500متر است. در اين پيست تلهاسكي بشقابي به عنوان دستگاه بالابر استفاده ميشود و تسهيلاتي مثل خوابگاه و رستوران وجود دارد. بهترين زمان اسكي در اين پيست از اوايل ديماه تا اواخر اسفندماه است كه عمق برف حتي تا 3.5 متر ميرسد.
پيست اسكي بيجار
پيست اسكي بيجار در استان كردستان هم يكي ديگر از پيستهايي است كه ميتوانيد روي آن براي يك سفر زمستاني فكر كنيد. پيست اسكي نسار بيجار روي دامنه كوه نسار در بيجار استان كردستان قرار دارد و يكي از پنج تفريحگاه مهم اين استان به شمار ميرود كه تجهيزاتي مثل تله كابين، تله سيژ، پاركينگ عمومي، هتل و رستوران در آن به چشم ميخورد.
پيست اسكي چلگرد
پيست اسكي چلگرد در 85 كيلومتري شهرستان شهركرد يكي ديگر از پيستهايي است كه از همين روزها تا پايان اسفند ماه ميتوانيد از آن استفاده كنيد. اين پيست 800 متر طول دارد و هواي آن در بيشتر روزهاي زمستان آفتابي است. دسترسي به اين پيست از منطقه زاگرس امكانپذير است و 20 تا 30 هزار نفر ميتوانند در هر سال از آن استفاده كنند. يادتان باشد اگر گذارتان به چلگرد افتاد، از تونل و آبشار كوهرنگ هم كه در نزديكي پيست قرار دارد ديدن كنيد.
پيست اسكي سهند
پيست اسكي سهند را بايد در 39 كيلومتري جنوب شرقي شهر تبريز ببينيد كه حدود 40 دقيقه از اين شهر دورتر است. در حال حاضر دو بالابر تله اسكي به طول 1200متر و دو دستگاه مبتدي به طول 100متر در اين پيست وجود دارد و شما ميتوانيد در شش ماه از سال از برفهاي اين پيست براي اسكي استفاده كنيد. عمق برفهاي پودري اين پيست گاهي تا 4متر ميرسد اما با اين حال، اين پيست بهمنگير نيست و فضاي مناسبي براي انجام هر گونه ورزش زمستاني دارد.
شهرستان سپيدان با وجود برخورداري از مواهب طبيعي بيشمار در تمام فصول و به ويژه در فصل زمستان پذيراي تعداد بسياري از گردشگران اقصي نقاط كشور و نيز گردشگران خارجي به ويژه از كشورهاي حوزه خليجفارس است.
مسئول ميراث فرهنگي شهرستان سپيدان درگفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به بارش مناسب برف در كوههاي منطقه شكرك و دو پيست اسكي پولادكف و پيست تربيتبدني اين روزها و به ويژه در روزهاي تعطيل شاهد حضور بيشمار گردشگران داخلي و خارجي در اين منطقه هستيم.
علي قرباني افزود: با توجه به توانمنديهاي بالقوه اين شهرستان اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس نيز تمهيدات مختلفي در راستاي رفاه حال گردشگران پيشبيني كرده است كه احداث چهار مجتمع خدماتي رفاهي بين راهي در مناطق سه چاه، جلبگير و چلهگاه از جمله اقدامات صورت گرفته بوده كه اين پروژهها با اختصاص اعتباري حدود 4 ميليارد و 800 ميليون ريال و با 100 درصد پيشرفت فيزيكي هماكنون به بهرهبرداري رسيده است.
وي همچنين به احداث مركز اقامتي پيست پولادكف سپيدان اشاره كرد و گفت: فاز نخست هتل اين مجتمع اقامتي تفريحي راهاندازي و آماده پذيرايي از گردشگران و مسافران است.
به گزارش فارس، شهرستان سپيدان منطقهاي كوهستاني در شمال غرب استان فارس است و با 2 هزار و 839 كيلومتر مربع وسعت، اين بخش از استان را دربر گرفته است.
سپيدان از شمال و شمال شرق به شهرستانهاي اقليد و مرودشت، از شمال غرب به كهگيلويه و بويراحمد و از جنوب به شيراز محدود است.
بر اساس آخرين تقسيمات كشوري اين شهرستان داراي سه بخش مركزي، همايجان و بيضا و دو نقطه شهري، اردكان و هرابال و داراي هشت دهستان و 210 روستاست.
اين شهرستان زيبا و آرام با قدمت 800 ساله از آثار و جاذبههاي تاريخي طبيعي فراواني بهرهمند است.
منطقه كوهستاني شكرك در شمال غربي سپيدان، درياچه برم فيروز در شمال شرقي شكرك، آبشار مارگون، منطقه نمونه گردشگري آبشار چيكون، آبشار مرزيون، منطقه نمونه گردشگري چلهگاه، تنگ غورهدان، چشمه ملو سجان، تنگ گمبيل ،تنگ تيزاب، چشمه شش پير و كتيبه آن، قله رنج، امامزاده سيدنورالدين، امامزاده فخرالدين و روستاي دلخان با بافت سنتي از مراكز ديدني اين شهرستان به شمار ميرود.
مدير پيست اسكي خور كرج گفت: فعاليت پيست اسكي خور كرج آغاز شد. به گزارش ايسنا، اميد ثقفي در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر گفت: مسير يك هزار و 850 متري و 350 متري اين پيست براي فعاليت علاقمندان مهيا شده است. وي افزود: اين پيست هماكنون ظرفيت روزانه 1300 اسكي باز را دارد و در طول هفته همه روزها براي استفاده عموم مهيا است و هفتهاي دو روز نيز به بانوان اختصاص دارد. ثقفي در پايان گفت: اين پيست توسط شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي سازمان تربيت بدني به بخش خصوصي واگذار شده است |
منبع :سايت فرمانداري كرج |