معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2626128
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب

مانه و سملقان خراسان شمالي - آكاايران

مانه و سملقان را بيشتر بشناسيم

شهرستان مانه و سملقان از شهرستانهاي استان خراسان شمالي است. اين شهرستان در سال ۱۳۸۵، تعداد ۹۵٬۵۸۲ نفر جمعيت داشته است

 

شهرها و بخش‌ها
شهرها: آشخانه، پيش‌قلعه، قاضي.

بخش سملقان
دهستان آلمه
دهستان قاضى
شهر: قاضي

بخش مانه
دهستان اترك
دهستان شيرين سو
شهر: پيش‌قلعه

بخش مركزي شهرستان مانه و سملقان
دهستان جيرانسو
دهستان حومه
شهر: آشخانه

سه شنبه هفدهم 8 1390 23:21

گرمه خراسان شمالي - آكاايران

شهرستان جديد گرمه در ۱۵۵ كيلومتري جنوب غربي بجنورد و ۱۷۵ كيلومتري شاهرود قرار گرفته‌است. مركز آن شهر گرمه مي باشد .

شهرستان گرمه در جوار شهرستان جاجرم است كه پس از كش مكش هاي طولاني به عنوان يك شهرستان مستقل از شهرستان جاجرم اعلام شد . در اين شهرستان دامداري و كشاورزي رونق بسيار دارد . از مكان هاي ديدني اين شهرستان مي توان به قلعه تاريخي جلال الدين و منطقه مفت آباد اشاره كرد .

سه شنبه هفدهم 8 1390 23:19

فاروج خراسان شمالي - آكاايران

فاروج را بيشتر بشناسيم

شهرستان فاروج يكي از شهرستانهاي استان خراسان شمالي است. اين شهرستان در سال ۱۳۸۵، تعداد ۴۹٫۶۹۳ نفر جمعيت داشته است


شهرها و بخش‌ها
فاروج (Farouj)، در ابتدا فرج آباد بوده كه در اترك نامه آورده شده است كه كسي بنام فرج الله در جنگلهاي پائين هرده امروزي سكني گزيده و به دامپروري مشغول بوده كه پس از مدتي مهاجران ديگر نيز به اين منطقه آمده اند كه آن آبادي فرج آباد ناميده شده و به مرور زمان اين اسم تغيير كرده و به فارج(Farej) و پس از آن به فاروج (Frouj)تغيير نام داده است. مردمان فاروج اكثرا" ترك ميباشند كه امروزه كردها نيز در درونشان ديده ميشوند.

فارسهاي مهاجر و تات ها نيز در اقليتند. چون جاده بين المللي (سنتو) از ميان فاروج ميگذرد بخشي از مردم اقتصاد خود را از طريق فروش آجيل ميگذرانند. در واقع آجيلي كه در فاروج فروش ميرود از محصولات خود فاروج نيست و از شهرهاي ديگر براي فروش به اينجا آورده ميشود كه بهمين دليل فراواني ، به شهر آجيلي هم معروف است، كه خود زيبايي و جاذبه اي براي مسافران گذري از فاروج را ايجاد كرده است. كشاورزي و دامپروري از شغلهاي مهم مردمان سنتي اين شهر است. گندم، جو، چغندر قند، انگور از محصولات اصلي كشاورزان و گوسفند داري كه رفته رفته شاهد كاهش عمده آن هستيم نيز از فعاليتهاي اين قشر است. اولين شهردار فاروج در بيش از 45 سال پيش ، يك زن بوده، كه مردم فاروج هنوز از او به نيكي ياد ميكنند. او جدا از برنامه ريزي شهري و آسفالت كردن خيابانها كه هنوز هم آسفالت آن موقع پابرجا است. به مدرسه سازي و كتابخانه اهميت زيادي داده است.

بخش خبوشان
دهستان تيتكانلو
دهستان حصار
بخش مركزي شهرستان فاروج
دهستان سنگر
دهستان شاه جهان
دهستان فاروج
شهر: فاروج

سه شنبه هفدهم 8 1390 23:17

جاجرم خراسان شمالي - آكاايران

جاجرم را بيشتر بشناسيد

شهرستان جاجرم از شهرستانهاي استان خراسان شمالي است. اين شهرستان در سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۸٬۴۸۳ نفر جمعيت داشته است

 

شهرها و بخش‌ها
شهرها: گرمه.جاجرم، ايور،سنخواست، شوقان، درق.
بخش جلگه سنخواست
دهستان چهارده سنخواست
دهستان دربند
شهرها: سنخواست

بخش جلگه شوقان
دهستان شوقان
دهستان طبر
شهر: شوقان

بخش مركزي شهرستان جاجرم
دهستان گلستان (جاجرم)
دهستان ميان دشت (جاجرم)
شهر: گرمه جاجرم و درق

سه شنبه هفدهم 8 1390 23:16

بجنورد خراسان شمالي - آكاايران

بُجنورد مركز استان خراسان شمالي مي‌باشد. اين شهر در ناحيهٔ شمال‌شرقي ايران واقع شده‌است. جمعيت شهر بجنورد برپايهٔ آمار سرشماري سال ۱۳۸۵ خورشيدي، برابر با ۱۷۶٬۷۲۶ نفر است، كه در استان خراسان بزرگ پس از مشهد سبزوار و نيشابور چهارمين شهر بزرگ و پر جمعيت به شمار مي رود. پرجمعيت‌ترين شهر استان خراسان شمالي است و چهل‌و پنجمين شهر پرجمعيت جمهوري اسلامي ايران محسوب مي‌شود.

نام اين شهر به صورت «بجنُرد» تلفط مي‌شود. به عبارت ديگر «و» به مانند كلماتي چون «ليون»، «جو» و «برو»، «ـُ» تلفظ مي‌شود.

وجه تسميه
در فرهنگ معين نام اين شهر، «بيژن‌گرد» آورده شده‌است.بيژن‌گرد به معني «ساختهٔ بيژ»» و «آبادشده به دست بيژن» است. شهر بيژن‌گرد نيز بر اساس حكايت بيژن و منيژه، در شاهنامهٔ فردوسي، مكاني بوده كه بيژن، منيژه را از چاه نجات داده و شهري در آن مكان بنا كرده‌است. همچنين احتمال دارد نام اين شهر به صورت بجنه يورد بوده باشدكه به معني سرزمين بجنه است. بجنه ها يكي از اقوام ترك مي‌باشند.

تاريخچه
نتايج بررسي و پهنه‌بندي محوطه‌هاي باستاني نشان داده‌است، نقاط باستاني شناسايي شده، متعلق به دوران ميان‌سنگي هزارهٔ چهارم تا هزارهٔ اول پيش از ميلاد، نقش مهمي را در شكل‌گيري زيست‌گاه‌هاي اوليه در حاشيهٔ رودخانه اترك ايفا نموده‌اند. اين منطقه، در دوران ماد و هخامنشي، بخشي از ساتراپي پارت قلمداد مي‌شده و از دورهٔ اشكاني، در اين ناحيه ۸ زيستگاه، در بخش راز و جرگلان، ۳ مورد در بخش مركزي و نيز ۵ زيستگاه در شهرستان مانه و سملقان شناسايي شده‌اند. وجود بناي سنگي موسوم به اسپاخو، از آثار تاريخي دورهٔ ساساني نيز، نقش و اهميت خراسان شمالي را در اين دوران روشن مي‌نمايد. علاوه بر آن، منطقهٔ بجنورد در صدر اسلام، در ارتباط فرهنگي ـ اجتماعي جدي با ديگر نقاط ايران قرار داشته و از آن نواحي تأثير گرفته‌است. در آن دوران قسمت‌هاي عمده‌اي از منطقهٔ آباد و مسكوني بوده‌است. مؤلف تاريخ سيستان، ناحيهٔ امروزي بجنورد را به عنوان بخشي از سرزمين نساء معرفي نموده‌است و در سال‌هاي آغازين قرن دوم هجري، اين منطقه جزئي از قلمرو بزرگ حكومت طاهريان به‌شمار مي‌آمده‌است.

ابن‌ابو‌اصيبه نيز در ذكر مناطق بجنورد آورده‌است كه: «ابن سينا، دربار علي‌ابن‌مأمون را در خوارزم ترك گفت و به طوس، شوقان، طبر و سملقان و جاجرم و بالأخره به جرجان رفت». مؤلف نامعلوم حدودالعالم، از نخستين كساني‌است كه از چرمغان نام مي‌برد و مقدس نيز آن را جزئي از ناحيهٔ نساء برشمرده‌است.

ظاهراً چرمغان، شهركي كوچك، پررونق و آباد بوده و بجنورد كنوني در جوار آن به‌وجود آمده‌است. امروزه حدود و گسترهٔ اين شهرك در حاشيهٔ شهر بجنورد، مبين پيشينهٔ كهن و رونق آن در قرون اوليهٔ اسلامي است.

به استناد متون تاريخي در سده‌هاي پنجم تا هشتم هجري، بخش وسيعي از ناحيهٔ بجنورد، مسكوني و آباد بوده‌است. در آغاز دوران مغول و تيموري، منطقهٔ بجنورد نيز مورد آسيب‌ها و خسارات فراواني واقع شد.

بناها و يادمان‌هاي تاريخي
آرامگاه باباتوكل
آرامگاه بابا توكل، مدفن يكي از شاعران قرن چهارم هجري‌است و در ناحيهٔ شمال‌شرقي شهرستان بجنورد قرار گرفته‌است.

جاذبه‌هاي طبيعي
چشمه باباامان
چشمهٔ باباامان در كيلومتر ۱۱ جادهٔ بجنورد - مشهد، به فاصلهٔ تقريبي ۳۰۰ متر از جاده، واقع شده است. آب اين چشمه، جزء دستهٔ آب‌هاي سولفاته كلسيك و سديك است و مصرف آن صفراآور و ملين و تسهيل كننده اعمال گوارشي و دافع سموم است. باباامان مكاني براي استراحت مسافراني كه قصد سفر به شهرهاي شمالي را دارند مي باشد .

چشمه بش‌ قارداش
چشمهٔ بش قارداش (پنج برادر) در ۸ كيلومتري جنوب بجنورد و در شرق جادهٔ بجنورد به اسفراين، در فاصلهٔ تقريبي يك كيلومتري جاده واقع شده‌است. آب اين چشمه، در رديف آب‌هاي بيكربناته كلسيك و سولفاته كلرورهٔ سرد به همراه سيليس و آهن مي‌باشد و در درمان اختلالات دستگاه گوارش، ياري رساندن به سوخت‌وساز بدن و ارزش غذايي مؤثر است.

اماكن زيارتي و مذهبي
امامزاده سلطان سيدعباس
اين آرامگاه در جنوب شهر بجنورد واقع است. اين امامزاده را برادر امام رضا(ع) مي‌دانند و در محل به نام «معصوم‌زاده» معروف است. اين بنا، در سال ۱۳۴۵ خورشيدي، به طور كامل بازسازي شده‌است.

نژادشناسي
نژادهايي كه در بجنورد زندگي مي‌كنند عبارتند از:

تات، ترك، كرمانج، تركمن و فارس

بر گرفته از ويكيپيديا

سه شنبه هفدهم 8 1390 22:46
X