معرفی وبلاگ
ایران تونگین ولعل دنیاهستی//ایران توفریبنده وزیباهستی نام تونکوست چون کهن ایرانی//تاریخ خجسته یل وشیرانی// مهدهنری نقش جهان درگاهت//شیرازوسپاهان اثرزیبایت// هرکس گذرش درتورسدمی بیند//ازشاخه زیبات گلان می چیند// هردم که نظردررخ توبنماید //مدهوش تووجلوه کویت باشد// آثارتوزیباونکودرهمه جاست//هرشهربه آثارخوشت می نازد// مهمان چوبه این نغمه سرا بازآید//درکوی توگرددبری ازغم یادش// اثرمدیروبلاگ محمدعلی حاجیان
دسته
بوق بوق ايران
ايران شناسي
ايرانگردي
ايران هميشه جاويدان
پايتخت فرهنگي جهان اسلام
ايرووون
ميهن ما
توريسم ايران
هنرصنايع دستي وخانواده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2685433
تعداد نوشته ها : 292
تعداد نظرات : 19

JavaScript Codes
Rss
طراح قالب
جمعه یازدهم 9 1390 18:35

باغو از آبادي‌هاي قديمي كيش است كه در جنوب غربي جزيره قرار دارد در حال حاضر، اين آبادي جز چند خانوار دامدار، سكنه ديگري ندارد. در بين بوميان، حاصلخيزي اين منطقه زبانزد است

 

دراين منطقه بيشه انبوهي از انواع درختان بومي به چشم مي‌خورد كه در آن ميان، مجموعه درختان كهنسال لور زيبايي چشمگيري دارد. به منظور گسترش امكانات تفريحي و توسعه فضاي سبز در جزيره و بهره‌برداري از زيبايي‌هاي طبيعي روستاي باغو كه از خاكي مستعد برخوردار است «پارك دليران» با وسعت 60 امكانات تفريحي و توسعه فضاي سبز در جزيره و بهره‌برداري از زيبايي‌هاي طبيعي روستاي باغو كه از خاكي مستعد برخوردار است «پارك دليران» با وسعت 60 هكتار در اين منطقه احداث شده است .

 

  

آب انبار كيش

 

يكي از روشهاي ذخيره آب آشاميدني در قديم الايام در جزيره كيش، ساخت آب انبار بوده است. در سال 1372 جهت جمع آوري آب هاي سطحي، يك آب انبار دو قلو با پنج بادگير به سبك معماري سنتي يزدي در محل يك آب انبار باستاني در محدوده شهر حريره در نزديكي مجموعه درخت سبز ساخته شد.

 

با توجه به ساخت و سازهاي كيش و از بين رفتن مسير آبهاي سطحي منتهي به آب انبارهاي سنتي، اين آب انبارها كاربري اصلي خود را از دست داد و امروزه از دستگاه هاي آب شيرين كن براي تهيه آب شيرين استفاده مي شود. معماري خاص اين بنا ياد آور ايام گذشته و براي گردشگران بسيار جالب و ديدني است.

 

پاياب

پاياب، دهليز يا نقبي است كه در سطح زمين در كنار دهانه چاه قنات حفر با شيب تند و با استفاده از تعدادي پله به سطح آب جاري قنات در زيرزمين مي رسد. هر چه عمق چاه بيشتر باشد، اين نقب طولاني تر و تعداد پله هاي آن زيادتر مي شود.

 

زاويه حفر دهليز را طوري محاسبه مي كنند كه آخرين پله پاياب به انتهاي ميله (چاه) قنات برسد تا از روشنايي نوري كه از دهانه چاه به سطح آب مي تابد براي روشنايي محوطه پاياب استفاده شود. معمولا در اطراف آخرين پله محوطه ايجاد مي شود كه در روزهاي گرم تابستان، هوايي ملايم و دلپذير دارد و براي استراحت از آن استفاده مي شود.

 

پاياب كيش كه قدمتي دو هزارساله دارد در محلي در نزديكي مجموعه درخت سبز قرار گرفته است. اين محل در سال هاي اخير به نحو زيبايي بازسازي شده و هم اكنون يكي از جاذبه هاي سياحتي جزيره است كه تعداد زيادي از مسافران را به سوي خود مي‌كشاند. در اين محل يك چايخانه و رستوران غذاهاي سنتي ايراني براي پذيرايي از گردشگران داير گرديده است.

 

دسته ها :
سه شنبه هشتم 9 1390 21:38
دوشنبه هفتم 9 1390 22:51

نوع بنا : زيارتي

در حدود شش كيلومتري جنوب شرقي مراغه روستايي به نام ور جوي قرار دارد.در كنار اين روستا گورستان بزرگ قديمي وجود دارد كه تعداد زيادي سنگ قبر منقش به تصاوير تير و كمان،نيزه ،شمشير و سپر بر روي قبور آن نهاده شده است.از اين ميان مي توان به صندوق سنگي منقش قبر"زمان بيك"فرزند"كد خدا ميرزا بيك"با تاريخ وفات 1085 ه.ق اشاره كرد.مقبره ملا معصوم در كنار اين گورستان واقع است.ورودي اين مقبره راهروي بزرگي است كه عرض دهانه ورودي آن به 7 متر مي رسد.در انتهاي راهرو ي سر پوشيده ،ورودي مستطيل شكلي به عرض 80/1 متر سنگ كنده شده كه با عبور از آن ،محوطه وسيع و جالبي نمايان مي شود.در سمت چب راهرو و نزديك مدخل ورودي تالار بزرگ،اتاق چهار گوش كوچكي وجود دارد كه در دل سنگ كنده شده است.سقف اين اتاق به صورت گنبد در صخره حفر شده و در وسط سقف نور گيري تعبيه شده است.در ازاي تالار بزرگ 12 و پهناي آن حدود 3/6 متر است.در انتهاي تالار بزرگ با عبور از يك صفه به پهناي 2 متر و در ازاي 3/3 متر،محوطه اصلي نيايشگاه شروع مي شود كه از يك اتاق دايره اي شكل به قطر 9/5 متر تشكيل شده است .در سمت جنوبي اين اتاق به ارتفاع يك پله از كف ،محرابي مستطيل شكل به درازا و پهناي 2 در 6/2 متر با سقف هلالي شكل وجود دارد. ازاره سنگي اين نيايشگاه به ارتفاع 2 متر با دقت خاصي حجاري و صاف شده است.به عقيده كار شناسان ،محراب اين نيايشگاه شباهت بسيار با طرح محراب بعضي از معابد مهري دارد و با توجه به وسعت اين نيايشگاه به نظر مي رسد،روز گاري معبدي با شكوه بوده و در شمار يكي از بزرگ ترين معابد مهري به حساب مي آمد و از قسمت هايي چون محل تعويض لباس رو حانيون،محل تعليم گروندگان به آيين مهر ،محل فعاليت هاي نجومي علماي مذهب مهر و بالاخره محل برگزاري مراسم با شكوه مهر پرستان بر خور دار بود.احتمالا در حدود قرن هشتم هجري در اين معبد تغييراتي داده شده و بقعه ملا معصوم آن را به زيارت گاهي براي مردم منطقه تبديل نمود.

آدرس :6 كيلومتري جنوب شرقي مراغه

دوشنبه هفتم 9 1390 21:22

پارسيان هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

پارسيان يا گاوبَندي يكي از شهرستان‌هاي استان هرمزگان واقع در جنوب ايران است.

نام شهرستان گاوبندي به دستور رئيس جمهور وقت، محمود احمدي نژاد و درخواست مردم به پارسيان تغيير يافت.

اين شهرستان تا چند سال پيش يكي از بخش‌هاي شهرستان بندر لنگه بوده كه بعداً به سطح شهرستان ارتقاء يافته‌است.

اطلاعات ارائه‌شده درباره بخش پارسيان (پيش از شهرستان شدن) بدين صورت بوده‌است: پارسيان (گاوبندي)، يكي از بخش‌هاي شهرستان بندر لنگه‌است كه در جنوب ايران قرار دارد. فاصله اش تا بندر لنگه ۲۲۰ كيلومتر است. با توجه به اينكه اين ناحيه گرم و مرطوب است، اما آب و هواي پارسيان از ساير نقاط استان معتدلتر است.

محدوده پارسيان
محدوده پارسيان :از سمت شمال به شهرستان لامرد واز سمت جنوب به خليج فارس، واز مغرب به بندر عسلويه، از توابع شهرستان كنگان و از سمت مشرق به بخش شيبكوه از توابع شهرستان بندر لنگه، محدود مي‌شود.


جمعيت
جمعيت شهرستان پارسيان طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۳۸۰۹۶ نفر بوده‌است . عده كمي در كشورهاي حوزه خليج فارس مشغول به كارند. درصد سواد در اين منطقه نسبت به ديگر نقاط استان در سطح بالاتري است.زبان مردم اين منطقه، شاخه‌اي از زبان فارسي است كه به صورت گويشهاي مختلف به كار مي‌رود. برخي از روستاها به زبان عربي سخن مي‌گويند. مردم اين منطقه، از نظر كشاورزي بسيار فعال بوده و محصولات خود را به ساير شهرستانها ارسال مي‌كنند و عمده محصولات كشاورزي اين منطقه گوجه فرنگي، بادنجان، سبزيجات و خرما است.

 

غذاهاي مخصوص گاوبَندي
اين منطقه داراي غذاهاي بخصوصي است كه از ميان آنها مي‌توان نام برد:


رنگينك
لگيمات
خمفروش
گيويده
حليم
اين منطقه داراي قسمت‌هاي زيادي است كه از اين ميان مي‌توان به احشام، دشتي، بستانو، بهده، بوچير، جهواز، شيوو، ستلو، كوشكنار، فومستان، ميلكي، بركه دكا، سروباش، يرد خردو، يردخلف، يُرد قاسمعالي، يُرد كوخردي، كناردان اشاره كرد.

طي سال‌هاي اخير پيشرفت‌هاي قابل توجهي در منطقه بوجود آمده‌است كه به‌وسيله نهادهاي دولتي و همچنين نيكوكاران بوده‌است كه از مهم‌ترين اقدامات انجام شده مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

احداث بيمارستان خيريه تخصصي رستماني با تجهيزات بالا.
آسفالت كشي و بزرگراه سازي به‌وسيله شهرداري.
احداث مساجد و مدارس.
احداث دانشگاه‌هاي پيام نور و آزاد

كشتزارها ومناطق كشاورزي
گاوبندي داراي كشتزارهاي گسترده‌است كه عبارت‌انداز: گود قاسمو، چاه دروا، جنگل، خور خنجيها، بند ملا، خالصي، لمري، باغ مقبل، ارض بردول، زمين جوكار پشت كوه، در اين كشتزارها در حدود ۱۰۰۰۰ من جو و گندم و غله كاشته مي‌شود و زراعت ديم است.

نخلستانهاي گاوبَندي
در منطقه گاوبندي نخلستان وسيعي وجود دارد و در زمان پيشين محصولات خرما و غله از اين منطقه به هند ومومباسا برده مي‌شده‌است ومردم منطقه از راه تجارت وسفر به هند و آفريقا امرا معاش مي‌نموده‌اند، نخلستان گاوبندي به شرح زير است:

نخل فولاد، نخل جنگل غربي، نخل خلفاني، نخل ملا خنجيها، نخل درواه، نخل خاجه، نخل علي قاسم، نخل ملا اسحاق، نخل باقر حافظي، زريبه مير، زريبه ملا احمد وهزارها باغها ونخلستانهايي كه در دوران گذشته در منطقه وجوده داشته‌است كه متأسفانه بعلت بي توجهي مردم منطقه وكم بود آب شرين، بيشتر نخلها مرده‌اند و نابود شده‌اند.


دره‌هاي گاوبَندي
در منطقه گاوبندي دره‌هاي متعدي وجود دارد كه به صورت مسيل و يا رودخانه فصلي در جريان است، مشهورترين دره‌هاي منطقه عبارت‌اند از: درواه گبري، رودخانه، درواه حلواي، درواه گز آبدين، دوراه چا درواه، درواه تنگ بردول، و درواه آبيار. در گوشه وكنار بعضي از اين درواهها زمينهاي (جوكار) وجود دارد كه در بعضي او قات كشاورزان در آن جو و گندم مي‌كارند.


بخش‌ها
شهرستان گاوبَندي شامل 2 بخش به نامهاي زير است:

 

بخش مركزي شهرستان گاوبندي
دهستانها:
دهستان: بوچير
دهستان: مهرگان

 

بخش كوشكنار

دهستانها:

دهستان: كوشكنار
دهستان: بهدشت

يکشنبه ششم 9 1390 23:1

درگهان هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

دَرْگَهان يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. اين شهر از توابع بخش مركزي شهرستان قشم است. اين شهر در بيست كيلومتري و غرب شهر قشم واقع شده است. درگهان تا پيش از سال ۱۳۸۵ يك روستا بود

جمعيت درگهان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۸٫۰۰۲ نفر بوده‌است

 

<اين شهر از زمان هاي دور مركز تجاري جزيره قشم و مهمترين بندرگاه اين نواحي بوده و مي‌باشد.در حال حاضر نيز با داشتن مراكز تجاري متعدد و مشهور خودش ميعادگاه خيلي عظيم مسافراني مي‌باشد كه گاها فقط براي بازديد از غروب به يادماندني اين شهر به همراه خريد از مراكز تجاري آن به جزيره قشم سفر مي‌كنند. مردم شهر بندردرگهان بسيار خونگرم, مهربان و مهمان نواز مي‌باشند و در ميان اهالي جزيره قشم و استان هرمزگان به مردمان رئوف مشهورند. مردم اين شهر مسلمان و اهل تسنن بوده و كمتر از 3% مهاجرين از ساير شهرهاي ايران به مذهب اهل تشيع در آن ساكن مي‌باشند و به همين نسبت داراي مساجد متعدد زيباي اهل سنت و يك مسجد اهل تشيع است. از مناظر زيبا و به يادماندني اين شهر تماشاي طلوع و غروب خورشيد از روي اسكله قديم مي‌باشد. اين شهر داراي 11 مسجد, 6 مدرسه ابتدايي پسرانه و دخترانه(هر كدام 3 مدرسه), يك مدرسه راهنمايي پسرانه و يك مدرسه راهنمايي دخترانه, دو دبيرستان پسرانه و يك دبيرستان دخترانه مي‌باشد. علاوه بر اين داراي بانك هاي ملي, ملت, تجارت, صادرات ( 2 شعبه), رفاه, سپه و موسسه مالي و اعتباري قوامين مي‌باشد. مركز درماني اين شهر در ميان روستاهاي اطراف مركزيت داشته 3 خانه بهداشت بندردرگهان را نيز پوشش مي‌دهد. از مهمترين مراكز تجاري آن مي نوان به بازارهاي زيباي دودلفين, مرواريد, صدف, نگين, زمرد و اطلس اشاره كرد كه در كنار بازار بزرگ قديم اين شهر قرار گرفته اند و رونق بخش توريسم آن هستند.


ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:59

جاسك هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

شهرستان بندر جاسك از شهرستان‌هاي استان هرمزگان در جنوب ايران است.

جمعيت
جمعيت شهرستان جاسك طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 78693 نفر بوده‌است

 

بخش‌ها
شهرستان بندر جاسك شامل ۲ بخش و ۸ دهستان به نامهاي زير است:
بخش مركزي

 

دهستانها:
دهستان:
دهستان: جاسك
دهستان: كنگان
دهستان: گابريك

 

بشاگرد

 

دهستانها:
دهستان: سردشت
دهستان: چكدان
دهستان: گافروبارمون
دهستان: گوهران

 

بخش ليردف
دهستان: پى وشك
دهستان: سورك

يکشنبه ششم 9 1390 22:57

حاجي آباد هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

شهرستان حاجي‌آباد از شهرستان‌هاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. و مركز آن شهر حاجي‌آباد (هرمزگان) است.

جمعيت
جمعيت شهرستان حاجي‌آباد طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۶۴٬۸۹۷ نفر بوده‌ است


اثار تاريخي شهرستان حاجي آباد
قلعه تاريخي شهرستان يكي از اين آثار مي‌باشد كه متاسفانه به مرور زمان در حال تخريب شدن مي‌باشد.در ساير روستاهاي اين شهرستان نيز قتعه‌هاي تاريخي موجود مي‌باشد از جمله اين روستاها مي‌توان به فارغان و نسا اشاره كرد كه متاسفانه اين آثار نيز رو به نابودي مي‌باشند.

 


بخش‌ها
شهرستان حاجي‌آباد شامل ۳ بخش و ۶ دهستان و به نامهاي زير است:
بخش مركزي
دهستانها:

دهستان: درآگاه|دهستان|تنگدهوييه|گيس
دهستان: طارم|گنج|قلعه نو
سعادت آباد

 

بخش فارغان
شهر فارغان
دهستان: فارغان|ميمند|كشرودخانه|شاهرود|دهنه ميمند|بخوان|دهنه بخوان|مزرعه|تيدر|نساء
دهستان: آشكاراوروستاهاي شميل.جايين.سيرو

 

بخش احمدي
دهستانها:

دهستان: احمدي|سرگز|درگز|بنگود|توشهر
دهستان: كوه شاه|بيدوييه
از چشم اندازهاي شهرستان حاجي اباد مي‌توان به ابشار تزرج در روستاي تزرج اشاره كرد وروستاهاي زيباي دهنه بخوان و دهنه ميمند كه اهالي اين منطقه در دل كوه درختان مركبات كاشته اند و از اب و هواي بسيار مطبوعي برخوردار هستند.همچنين چشمه‌هاي آبگرمي شامل آبگرم دهشيخ:ابگرم معدنوئيهدر اين شهرستان موجود مي‌باشد كه سالانه نظر مسافرين زيادي رابه خود جلب مي‌كند.

ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:56

خمير هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

شهرستان بندرخمير يكي از شهرستان هاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. اين شهرستان در غرب شهرستان بندرعباس و در حاشيه سواحل خليج فارس قرار دارد.


تقسيمات كشوري
بخش مركزي شهرستان خمير
دهستان خمير
دهستان كهورستان


شهرها:

بندر خمير
رويدر

بخش رويدر
دهستان رودبار
دهستان رويدر

جمعيت
جمعيت شهرستان خمير طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۴۸۲۴۱ نفر بوده‌است


ويكيپديا

يکشنبه ششم 9 1390 22:54

رودان هرمزگان - آكا ايران

 
نوشته شده توسط behzad

شهرستان رودان (دِهبارز) از شهرستان‌هاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. و مركز آن شهر دهبارز است.

جمعيت
جمعيت شهرستان رودان طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 107280 نفر بوده‌است


گردشگاه‌هاي دهبارز رودان
دِهبارز واقع در بخش مركزي از توابع شهرستان رودان در استان هرمزگان و يكي از نقاط ديدني استان هرمزگان در جنوب ايران است.

 

پل رودخانه آبنما پلي ساخته دست بشر امروزي و رودخانه زلالي كه از زير آن جاري مي‌باشد، اين مكان در ۱۲ كيلومتري شمال شهرستان رودان ( دِهبارز ) واقع است.
نازدشت در فاصله ۶۵ كيلومتري شمال شهرستان رودان ودر همسايگي استان كرمان باغهاي زيباي ناز دشت چلو خاصي را به منطقه داده‌است. خاندان پهلوي در اين مكان اقدام به ساختن كاخ عظيمي نموده‌اند، باغ ناز دشت جهت شادابي نياز به توجه بيشتر مسئولين دارد، كلكسيوني از انواع مركبات و ارقام مرغوب پرتقال , نارنگي و گريپ فروت از جمله محصولات باغ زيباي نازدشت مي‌باشد.
كهنوج بالا كمي پايين تر از پل زيباي آبنما منطقه‌اي به نام فوق با داشتن قنات‌هاي جاري از آب زلال و باغهاي انبه و ليموترش ، گردشگاه زيبايي از بوجود آورده است. به يقين تفرج در رودان بدون ماندن در كهنوج بالا خالي از لطف وصفا مي‌باشد.
فربوري به طور حتم يكي از بهترين گردشگاههاي رودان محسوب مي‌شود ايجاد باغات بسياري دل انگيز با آب چشمه ودر دل كوه زيباي خيال انگيزي به اين منطقه كه در فاصله ۲۱كيلومتري شرق دِهبارز واقع شده‌است. وجود آبشارهاي زيبا از جمله ديدنيهاي فربوري مي‌باشد.
آبشار كرون اين آبشار درمنطقه كوهستاني بادافشان در ۲۷كيلومتري در مسير جاده رودخانه ورودان واقع مي‌باشد و يكي از پر آب ترين منطقه رودان بشمار مي‌آيد.
اين منطقه يكي از مهمترين اماكن گردشگري شهرستان رودان (دِهبارز) به شمار مي‌آيد.

يکشنبه ششم 9 1390 22:52
X