شهرستان رودان (دِهبارز) از شهرستانهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. و مركز آن شهر دهبارز است.
جمعيت
جمعيت شهرستان رودان طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 107280 نفر بودهاست
گردشگاههاي دهبارز رودان
دِهبارز واقع در بخش مركزي از توابع شهرستان رودان در استان هرمزگان و يكي از نقاط ديدني استان هرمزگان در جنوب ايران است.
پل رودخانه آبنما پلي ساخته دست بشر امروزي و رودخانه زلالي كه از زير آن جاري ميباشد، اين مكان در ۱۲ كيلومتري شمال شهرستان رودان ( دِهبارز ) واقع است.
نازدشت در فاصله ۶۵ كيلومتري شمال شهرستان رودان ودر همسايگي استان كرمان باغهاي زيباي ناز دشت چلو خاصي را به منطقه دادهاست. خاندان پهلوي در اين مكان اقدام به ساختن كاخ عظيمي نمودهاند، باغ ناز دشت جهت شادابي نياز به توجه بيشتر مسئولين دارد، كلكسيوني از انواع مركبات و ارقام مرغوب پرتقال , نارنگي و گريپ فروت از جمله محصولات باغ زيباي نازدشت ميباشد.
كهنوج بالا كمي پايين تر از پل زيباي آبنما منطقهاي به نام فوق با داشتن قناتهاي جاري از آب زلال و باغهاي انبه و ليموترش ، گردشگاه زيبايي از بوجود آورده است. به يقين تفرج در رودان بدون ماندن در كهنوج بالا خالي از لطف وصفا ميباشد.
فربوري به طور حتم يكي از بهترين گردشگاههاي رودان محسوب ميشود ايجاد باغات بسياري دل انگيز با آب چشمه ودر دل كوه زيباي خيال انگيزي به اين منطقه كه در فاصله ۲۱كيلومتري شرق دِهبارز واقع شدهاست. وجود آبشارهاي زيبا از جمله ديدنيهاي فربوري ميباشد.
آبشار كرون اين آبشار درمنطقه كوهستاني بادافشان در ۲۷كيلومتري در مسير جاده رودخانه ورودان واقع ميباشد و يكي از پر آب ترين منطقه رودان بشمار ميآيد.
اين منطقه يكي از مهمترين اماكن گردشگري شهرستان رودان (دِهبارز) به شمار ميآيد.
شهرستان قشم بزرگترين جزيرهٔ استان هرمزگان و خليج فارس است. اين جزيره به علت وجود بازارهاي بزرگ و بعضا ارزان قيمت، مورد توجه قرار گرفتهاست. علاوه بر اين به علت داشتن چند اثر باستاني و طبيعي معروف همچون جنگل حرا، انجير معابد، غار خريس، غار نمكي و... همه ساله عده زيادي از علاقه مندان به اين جزيره وارد ميشوند. مسير بين بندر عباس و جزيره قشم با استفاده از قايقهاي تندرو و لنج طي ميشود. قايقهاي تندرو اين مسافت را حدود نيم ساعته و لنجها بيش از يك ساعت و نيم طي ميكنند. در طول روز تا قبل از تاريك شدن هوا امكان استفاده از قايقهاي تندرو وجود دارد.
دِهبارز يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. اين شهر در بخش مركزي شهرستان رودان (دهبارز) قرار دارد.
جمعيت
جمعيت شهر دِهبارز طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 30789 نفر بودهاست.
بستك از شهرهاي استان هرمزگان، با قدمتي تاريخي، در قديم محلي براي استراحت كاروانها بودهاست. شهر بستك در منطقهاي كوهستاني قرار دارد كه از شمال و غرب به استان فارس و از شرق و جنوب به استان هرمزگان متصل است. اين شهر مركز شهرستان بستك است.
مسجد جامع قديمي بستك اين مسجد ، اولين مسجد جامعي است كه در بستك بنا شدهاست، ويكي از اماكن تاريخي و از نقاط ديدني استان هرمزگان در جنوب ايران است.
مسجد قديمى بستك
مسجد جامع قديم بستك هرمزگانگويند اولين بنيان اين مسجد توسط فرمانرواي باقدرت جهانگيريه و بستك شيخ محمد بستكي بودهاست، ولي بعد از شيخ محمد خان نيز چند بار ديگر از جانب فرمانرواياني كه بعد از شيخ محمد بستكي به حكومتي رسيدهاند بازسازي وتعمير شدهاست.اين مسجد در محلهٔ بازار ودر وسط شهر بستك واقع شدهاست. از نظر زيبايي يكي از كاملترين مساجد شهرستان بستك به شمار ميرفتهاست در آن دوران. محراب و منبر زيباي آن ، و مناره جذاب آن ، و درون مسجد داراي تزيينات گچبري ارزندهاي است و قدمت آن به دوره زنديه ميرسد . در حال حاضر اين مسجد تاريخي متروك وبه شكل مخروبه ديده ميشود. اين بناي تاريخي سازهاي سنگي با مصالح گچ و اندودهاي ساروجي است كه بنيان اصلي مسجد را تشكيل دادهاند. تاريخ بناي اين أثر معماري به اوائل دوران زنديه بر ميگردد. شيخ محمد بستكي پس از سپري نمودن ۲۰ سال در قلعه ديده بان به فرمان مطاع «الوكيل الرعية» كريم خان زند از قلعه ديده بان به شهر بستك بر ميگردد. پس از باز گشت به تعمير وعمران قلاع بستك ودهات آن كه در جريان لشكر كشيهاي زكي خان و نصيرخان لاري در موقع محاصره قلعه ديده بان خراب شده بود ميپردازد مساجد وآب انبارها (بركهها) وچاههاي آبياري كشاورزي را احداث مينمايد. مسجدي باطراز معماري بسيار جالب وشيبه به «عمارت مغولي» ويا «عمارت سلجوقي ، تركي» بنا مينهد و آن را «مسجد جامع بستك» مينامند. اين مسجد يكي از مراكز علوم ديني و شرعي ودار العلم فقه و حديث آن دوران بودهاست. دانشآموزان علوم ديني و شرعي از راههاي دور و نزديك به سويش ميشتافتهاند. آثار وباقي مانده اين مسجد كه در وسط شهر بستك واقع شده بسيار شگفت انگيز است. در حال حاضر شهرداري بستك در صدد آن است كه اين اثر تاريخي بازسازي و تعمير نمايد، و پس از تعمير وباز سازي موزه ملي ويكي از جاذبههاي گردشگري شهرستان بستك هرمزگان قرار دهد.
شهرستان ابوموسي از شهرستانهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است و مركز آن شهر ابوموسي است. اين شهرستان در حقيقت مشتمل بر چند جزيره است.
جمعيت شهرستان ابوموسي طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱٬۸۶۰ نفر بودهاست.
از اين تعداد، ۱٬۷۰۵ نفر در شهر ابوموسي و بقيه در تنب بزرگ ساكن بودهاند
بخشها
شهرستان ابوموسي شامل ۲ بخش و ۲ دهستان به نامهاي زير است:
بخش مركزي
دهستانها:
دهستان: تنب
دهستان: سري
بخش تنب
دهستانها:
جزيره: سيري
ويكيپديا
شهرستان بندر لنگه يكي از شهرستانهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. مركز اين شهرستان بندر لنگه است كه يكي از بنادر مهم جنوب كشور است. شهرستان بندر لنگه در حاشيه خليج فارس قرار دارد.
محدوده بندر لنگه:حدوداً از شرق شهر كنگ، از غرب روستاي شناس و مغويه، از جنوب خليج فارس و از سمت شمال به صحراي مهركان محدود ميگردد.
خطوط طول و عرض :براساس اطلاعات موجود در ۵۴ درجه و ۳۰ دقيقه طول شرقي و در ۲۶ درجه و ۱۸ دقيقه عرض شمالي از نصفالنهار مبدأ واقع شدهاست.
فاصله بندر لنگه با شهرهاي اطراف :فاصله بندر لنگه تا شهر لار ۲۸۰ كيلومتر و تا بندر عباس ۱۹۲ كيلومتر و تا بوشهر ۴۲۰ كيلومتر و تا شهر بستك ۱۷۰ كيلومتر است. هواي شهر بندر لنگه مانند ساير شهرهاي ساحلي مرطوب و در تابستان گرم است.
جمعيت شهرستان بندر لنگه طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با 116086 نفر بودهاست
جانوران وپرندگان
در كوههاي اطراف بندر لنگه حيوانات و پرندگان مختلفي وجود دارند مانند: آهو، روباه، گرگ، شغال، جوجهتيغي وكفتار. از پرندگان مانند: كبك، شاهين، و قُمري و بلبل و تيهو غيره از پرندگان كوهي وصحرائي.
پوشش گياهي
اغلب زمينهاي شهرستان بندر لنگه داراي قابليت مرتعي است ومناسبترين اراضي جهت استفادههاي مرتعي وبرداشت علوفه محسوب ميشوند. در اطراف لنگه درختان بزرگ و تنوهمندي وجود دارد مانند: كُنار، كُور و سمر ،سَلَم و غيره، در زمان قديم مردمان لنگه از هيزم اين درختان براي پخت و پز وبراي تدفئه خانهاشان استفاده ميكردهاند.
دانشمندان وبزرگان بندر لنگه و هرمزگان
علماء وادباء وفقهاء ودانشمندان ورجالات بندر لنگه وهرمزگان وبنادر جنوب فارس و شيبكوه ومناطق جنوب كه در دوران گذشته در حيات بودند وبعداً روي در نقاب خاك كشيدهاند و اشتهار يافتهاند، وهمچنين آنهائيكه در حيات هستند كه براي شرح احوال هريك از آنها خود كتابچهاي لازم است، براي مزيد اطلاع خوانندگان عزيز فقط اختصاراً بذكر اسامي و بخشي از بيوگرافي آنها ميپردازيم: شيخ الاسلام عبدالرحمن خالدي، حجت الاسلام آقا سيد محمد عالم، حجت الاسلام سيد شبر موسوي، شيخ الاسلام سيد جعفر موسوي، شيخ الاسلام احمد السرحان، شيخ الاسلام شيخ رضوان، حجت الاسلام سيد علي عرب، سالم بن ابراهيم الخاجه، حسين بن علي الوحيدي، شيخ الاسلام محمد علي خالدي، شيخ حسن رضوان، شيح صالح اديب ، شيخ قاسم قصاب، شيخ سلطان المرزوقي ،بدر محمد امين، محمد عبدالرحمن علينا، ملا يوسف بلوكي، سيد فضل سيد جلال الدين، حاجي عبدالله خواجه
هشت بندي را بيشتر بشناسيم
هَشتبَندي از شهرهاي استان هرمزگان ايران است.
شهر هشتبندي در /۱۰/۱۲۱۳۸۶ خورشيدي تأسيس شد و در بخش توكهور شهرستان ميناب قرار دارد. هشتبندي پيش از شهر شدن، روستايي بود از توابع كوي هجرت
بيشتر مردمان آن مهاجران از روستاها و كوهپايههاي اطراف ميباشند كه در اين سرزمين بهكار كشاورزي مشغول هستند. اين شهر در 65 كيلومتري ميناب واقع گرديدهاست و با استان كرمان هممرز ميباشد.
هرمز را بيشتر بشناسيم.
هُرمُز يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. در بخش هرمز شهرستان قشم قرار دارد. شهر هرمز در جزيره هرمز قرار دارد.
جمعيت
جمعيت شهر هرمز طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۵٬۶۹۹ نفر بودهاست
بندر كنگ را بيشتر بشناسيم.
بندر كنگ واطراف آن جزو حومهٔ بندر لنگه به شمار ميآيد، در كنگ مساجد متعددي و مغازههاي گوناگوني وجود دارد، بيشتر اهل كنگ از پيروان امام شافعي هستند، و به زبان فارسي تكلم ميكنند، اما نوشتههاي آنها به زبان عربي است و نامهها و سندها را به زبان عربي تدوين مينمايند.
بندر كنگ داراي تأسيسات برق، لوله كشي، بانك، مسجد، آب انبار (بركه) دبستان، راهنمايي دخترانه و دبيرستان پسرانهاست.
حومه: منطقهاي گستردهاي است از توابع بخش مركزي شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ايران. مركز حومه بندر كنگ است، بندر نقطهاي است در كرانه دريا كه كشتيها در كنار آن پهلو ميگيرند و يا لنگر مياندازند تا در آنجا بارگيري و يا بار خود را تخليه نمايند.
تاريخچه كنگ
در زمان قديم شهر كنگ يكي از مراكز مهم دولت پرتغال بوده، در زماني كه برتغاليها تسلط بر خليج فارس و منطقه داشتهاند، لنگرگاهي در كنگ ساخته بودند كه كشتيهاي بزرگ خودرا در آن لنگر ميكردند، همچنين قلعه بزرگي ساخته بودند كه مقر حكم آنها بود، آثار اين قلعه در كنار دريا باقي ماندهاست، وقتي كه آب دريا مَد مييابد آب اطراف بقاياي اين قلعه را فرا ميگيرد، اما وقتي كه آب دريا جزر است قسمتي بزرگي از قلعه نمايان ميشود، اين قلعه در پيش مردم كنگ به قلعه برتغاليها معروف است.
جمعيت
جمعيت شهر كنگ طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۱۴۸۹۴ نفر بودهاست
راه قلعه لشتان
روايت است كه از قلعه برتغاليها تا قلعه لشتان كه بر فراز كوههاي بار چاه واقع است راهي زير زميني كه قسمتي از اين راه مانند تونل ساخته بودند و از كنگ به قلعه لشتان ميرفتند، مخصوصاً در ايام جنگ و شور وآشوب، از اين راه نيز ذخيره ومهمات براي كساني كه در قلعه لشتان سنگر گرفته بودند ميرساندند.
ملاحان كنگ
در دوران قديم در بندر كنگ ۳۰ كشتي بزرگ وجود داشته كه به سرپرستي ملاحان برجسته كنگي به وسيله آنها سفرهاي دريايي دراز به سوي هند، آفريقا، بصره، ممباسا، و محمره سفر ميكردند، وكالاهاي تجارتي مانند: خرما، الورد، المستكي، جوز، و لوز، سجاده، به هند و آفريقا و ممباسا ميبردند، واز آنجا چوب و چايي و پارچه به بندر كنگ ميآوردند.
گاهي اين كشتيها در منطقهاي بنام «كوران» در راس جزيره قشم لنگر ميانداختند وبعد از مدتي توقف واستراحت به سفر خودشان ادامه ميدادند، وگاهي هم براي تعمير كشتيهاي خود به آنجا ميرفتند.
وضعيت زنان در كنگ
ناقصسازي جنسي يكي از مشكلات زنان اين شهر است: نوزادان دختر در بندر كنگ در هرمزگان بعد از ۴۰ روزگي و برخي از دختران اين شهر در سنين ۴ يا ۵ سالگي ختنه ميشوند. اين عمل كه به گفته بنياد جمعيت سازمان ملل حقوق اساسي زنان و دختران را نقض ميكند و به سلامتي آنان صدمات جدي وارد ميآورد، به خاطر ويژگيهاي فرهنگي و سنتي اين شهر كاملاً موجه و منطقي جلوه داده ميشود و زناني كه جرئت كنند از اين كار انتقاد كنند سنت شكن و سركش خوانده ميشوند. عمل ختنه در بندر كنگ «تيغ سنت و فرهنگ» خوانده ميشود و با روشهاي كاملاً غيربهداشتي توسط قابلههاي محلي انجام ميشود. گزارش شدهاست كه در بندر جاسك نيز اين عمل انجام ميشود.
گفته ميشود اين سنت توسط مردان هرمزگان و از طريق سفر آنان به كشورهاي ديگر همچون هند (كلكته) و سومالي وارد فرهنگ و سنتهاي آنها شدهاست.
ممانعت از ادامه تحصيل دختران توسط پسران خانواده، مرد سالاري شديد، جلوگيري از رفت و آمد آزاد زنان و دختران، تعدد زوجات و اهميت ندادن به تصميمهاي زنان در مورد مسايل مهم زندگي از ديگر مشكلات زنان بندر كنگ است.
زنان بندر كنگ توانستهاند يك مدرسه دخترانه راهنمايي، يك سازمان غير دولتي براي زنان و يك انجمن شعر زنان در اين شهر تاسيس كنند.
ويكيپديا
فين هرمزگان را بيشتر بشناسيد
فين يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است.
جمعيت
جمعيت شهر فين طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۳۹۷۶ نفر بودهاست.در بخش فين شهرستان بندر عباس قرار دارد.
فارغان را بيشتر بشناسيد
فارغان يكي از شهرهاي استان هرمزگان در جنوب ايران است. اين شهر از توابع بخش فارغان شهرستان حاجيآباد است.
جمعيت فارغان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۳٫۱۴۶ نفر بوده است